Foto: sestricka126
Znovu som sa inšpirovala severonórskou kuchyňou,keďže tu žijem s rodinou.Príprava nieje veľmi zložitá.Už pri príprave malinovej peny mi poriadne stekali slinky dole krkom....
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
2 dl |
|
5 ks |
|
Malinové pyré: | |
5 dl čerstvé (mrazené) |
|
1 1/2 dl |
|
Malinová pena: | |
5 dl |
|
3,5 dl |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Rúru si vyhrejeme na 175C. Z bielok a cukru si vyšľaháme tuhý sneh a do neho pridáme pomletém mandle.Všetko spolu dôkladne premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 25-30minút.
- 2
Maliny vymixujeme s cukrom na pyré,ktore precedíme cez sitko,aby sme odstránili kôstky.V mixéry si vyšlaháme šlahačku a pridáme malinové pyré.Zo žĺtkov si priprvíme plnku,ktorú vymiešame nad parou.Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale.Plnku vymiešame so šlahačkou,ktora je vymiešana s malinovým pyré.Potom do nej nalejeme želé a všetko vylejeme na upečený korpus.Dáme na noc do chladničky poriadne stuhnúť a podávame na tanieri poliate zvyšným malinovým pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
krém splnil, ak nepredstihol, naše očakávania....
@marijanka712 nemusia byt len mandle...original je z lieskovych orieskov :)
@evanaaa bez cukru len samotne :) a potom vychladnute pridat do slahacky zamiesat...mne sa z vajicok vytvorili 3velke hrudky a tie som supla do tej slahacky a krasne som to vymiesala :)
@jamarlen no super ze sa podaril :)
pripraviť, len by ma zaujímalo aké balenia sú tej želatíny, nyslím
aká je gramáž, vďaka za upresnenie.