Ovocné gaštanové rezy

tetrisss - fotkatetrisss, 20. júna 2011

Inšpiráciu som si vzala z TV, ale keďže nemám rada šľahačku, ako plnku, lebo to treba hneď zjesť, tak som recept preryla a tu Zobraziť celý popisInšpiráciu som si vzala z TV, ale keďže nemám rada šľahačku, ako plnku, lebo to treba hneď zjesť, tak som recept preryla a tu je výsledok.

8
porcií
10 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
6 ks
1 ks
3 lyžice
1 lyžička kávová
2 lyžice
Plnka:
1 ks
400 ml
100 g
1 ks
 čerstvé rôzne
200 g
4 lyžice kyslejší




Postup

  1. 1

    Vajcia oddelíme, bielky vyšľaháme na sneh, žĺtka vymiešame s vanilkovým cukrom a gaštanovým pyré do hustej hmoty, nakoniec pridáme olej. Obe hmoty spojíme a pridáme múku s práškom do pečiva. Upečieme na dvoch menších plechoch.

  2. 2

    V mlieku uvaríme puding s vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme po častiach studený puding. Vyšľaháme do peny.

  3. 3

    Na jedno cesto natrieme kyslastý lekvár, potrieme polovicou krému, husto poukladáme ovocie /ja som dala jahody a maliny/ , natrieme zvyšok krému, na to druhé cesto, pritlačíme, pocukrujeme povrch a necháme uležať v chlade, dlho to ale nevydržíte.

Diskusia k receptu

marienka44
vTetrisss ,chcem sa opytat, ci ten zakusok ma aj chut po gastanoch, kedze pyre je len v ceste.. Krem je OK, ovocie teraz dostupne. :-)
evanaaa
Chcela by som ochutnať gaštanový korpus, škoda, že nie je gaštanový puding, bolo by to viacej cítiť po gaštanoch. Prípadne by sa hodil aj krém z nich ( z pyré), ale to by už bolo niečo iné.
tetrisss
Nuz trochu tam tie gastany vonaju, ale nie je to nejake intenzivne, ale cesto je takmer bez muky a jemnucke a makke.
haanca
Vyskusany, vychvaleny ;) Vdaka za inspiraciu. Jedine, co mi v recepte chyba je, ako dlho a pri akej teplote sa to pecie. Ja som ho asi nechala dost vysusit.
tetrisss
Je tam doba, pod receptom 12 min pri 180 st. Ale tak aj to je len orientacne. Som rada, ze chutilo, musim ho aj ja oprasit :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia