Inšpiráciu som si vzala z TV, ale keďže nemám rada šľahačku, ako plnku, lebo to treba hneď zjesť, tak som recept preryla a tu Zobraziť celý popisInšpiráciu som si vzala z TV, ale keďže nemám rada šľahačku, ako plnku, lebo to treba hneď zjesť, tak som recept preryla a tu je výsledok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
3 lyžice |
|
1 lyžička kávová |
|
2 lyžice |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
400 ml |
|
100 g |
|
1 ks |
|
čerstvé rôzne |
|
200 g |
|
4 lyžice kyslejší |
|
Postup
-
1
Vajcia oddelíme, bielky vyšľaháme na sneh, žĺtka vymiešame s vanilkovým cukrom a gaštanovým pyré do hustej hmoty, nakoniec pridáme olej. Obe hmoty spojíme a pridáme múku s práškom do pečiva. Upečieme na dvoch menších plechoch.
- 2
V mlieku uvaríme puding s vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme po častiach studený puding. Vyšľaháme do peny.
- 3
Na jedno cesto natrieme kyslastý lekvár, potrieme polovicou krému, husto poukladáme ovocie /ja som dala jahody a maliny/ , natrieme zvyšok krému, na to druhé cesto, pritlačíme, pocukrujeme povrch a necháme uležať v chlade, dlho to ale nevydržíte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu