Tento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože najradšej varím recepty, ktorých varenie trvá minimum času. Naučila som ju variť aj môjho syna, ktorý Zobraziť celý popisTento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože najradšej varím recepty, ktorých varenie trvá minimum času. Naučila som ju variť aj môjho syna, ktorý je v zahraničí a kde tam dostane kyslú fazuľovú? To jeho mňam nemá chybu. A čo viac k tomu dodať? Vyskúšaj
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 |
|
4-5 ks |
|
|
|
1 |
|
10 dkg |
|
1 PL |
|
1-2 strúčiky |
|
1/2 KL |
|
1 kocka |
|
2-3 ks |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
180-200 ml |
|
1 -1,5 l |
|
Postup
-
1
Na olej dáme pokrájanú cibuľu, cesnak a slaninu alebo klobásu. Opečieme, kým nie je cibuľa sklovitá. Pridáme hladkú múku, chvíľu miešame, pridáme ml. papriku, zamiešame a zalejeme vodou. Kým začne vrieť, očistíme zemiaky a pokrájané na kocky dáme variť do cibule. Pridáme všetky pochutiny okrem octu.Vvaríme, kým nie sú zemiaky mäkké. Ak je klobása pikantná, nemusíme dávať korenie.
- 2
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme fazuľu z konzervy, prevaríme a pridáme smotanu, zmiešanú s asi 1 lyžicou octu a 1 lyžičkou cukru. Ak chceme hustejšiu polievku, dáme do 1 dl vlažnej vody trochu hladkej múky a ešte prevaríme.
- 3
Ochutnáme, ak treba dochutíme podľa vlastnej vôle. Podávame s chlebom alebo bez.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu