Rýchla fazuľová

58vlasta - bez fotky58vlasta, 24. októbra 2009

Tento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože najradšej varím recepty, ktorých varenie trvá minimum času. Naučila som ju variť aj môjho syna, ktorý Zobraziť celý popisTento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože najradšej varím recepty, ktorých varenie trvá minimum času. Naučila som ju variť aj môjho syna, ktorý je v zahraničí a kde tam dostane kyslú fazuľovú? To jeho mňam nemá chybu. A čo viac k tomu dodať? Vyskúšaj

4-6
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
4-5  ks
1
10  dkg
1 PL
1-2 strúčiky
1/2 KL
1  kocka
2-3  ks
1  KL
1  KL
 podľa chuti
1  PL
180-200  ml
1 -1,5  l




Postup

  1. 1

    Na olej dáme pokrájanú cibuľu, cesnak a slaninu alebo klobásu. Opečieme, kým nie je cibuľa sklovitá. Pridáme hladkú múku, chvíľu miešame, pridáme ml. papriku, zamiešame a zalejeme vodou. Kým začne vrieť, očistíme zemiaky a pokrájané na kocky dáme variť do cibule. Pridáme všetky pochutiny okrem octu.Vvaríme, kým nie sú zemiaky mäkké. Ak je klobása pikantná, nemusíme dávať korenie.

  2. 2

    Keď sú zemiaky mäkké, pridáme fazuľu z konzervy, prevaríme a pridáme smotanu, zmiešanú s asi 1 lyžicou octu a 1 lyžičkou cukru. Ak chceme hustejšiu polievku, dáme do 1 dl vlažnej vody trochu hladkej múky a ešte prevaríme.

  3. 3

    Ochutnáme, ak treba dochutíme podľa vlastnej vôle. Podávame s chlebom alebo bez.

Diskusia k receptu