Foto: jody
Nie, nejde o Karla Maya, ani o Mayov, ale o Mayonese, čiže majonézu. Lebo som sa konečne odhodlala vyskúšať jeden z mnohých sem pridaných Zobraziť celý popisNie, nejde o Karla Maya, ani o Mayov, ale o Mayonese, čiže majonézu. Lebo som sa konečne odhodlala vyskúšať jeden z mnohých sem pridaných receptov na mäso pečené v majonéze... no a takto to dopadlo... :-) A keďže som nestíhala fotiť postup, zato mám viacero fotiek hotového jedla, vyberte si, ktorá sa Vám najviac páči. :-)))
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bála som sa, že to bude na môj vkus priveľmi mastné a tak som si načistila skoro toľko cibule ako mäsa a nakrájala ju na drobno. Z mäsa nakrájame rezne, nevyklepávame. A kopec cesnaku nakrájame na plátky.
-
2
Do plechu dáme naspodok trošku oleja, ak sa bojíme, že sa nám prichytí cibuľa. Zasypeme polovicou cibule. Na ňu poukladáme rezne. Natrieme ich majonézou, posypeme cesnakom a zvyškom cibule. Šupneme do trúby. Pridala som aj trocha vody. Piekla som to cca hodinu prikryté a ešte pol hodinu odokryté, ale závisí od mäsa a trúby. 10 minút pred koncom posypeme postrúhaným syrom a necháme poriadne zapiecť.
-
3
Podávame s Hôrnou kašou a pýtalo si to niečo kyslé, tak sme mali čalamádu. Skúste. :-) Prajem dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-stehna-pod-perinou-eint...