Foto: eldina
či Sutlijaš, balkánska obľúbená sladkosť, pochádzajúca z Orientu..na Slovensku známa ako mliečna ryža....táto je s vanilkovým pudingom..(dnes sa mi nechce piecť, len vylihovať, ale Zobraziť celý popisči Sutlijaš, balkánska obľúbená sladkosť, pochádzajúca z Orientu..na Slovensku známa ako mliečna ryža....táto je s vanilkovým pudingom..(dnes sa mi nechce piecť, len vylihovať, ale niečo sladké a hlavne rýchle treba)..:)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme: (šálku som mala 250 ml, množstvo cukru dajte podľa seba, ale tých 15 nie je veľa, na to množstvo....škoricu na dochutenie len ak chcete, nemusí byť)..:)
-
2
6 šálok vody dať zovrieť, potom pridať 2 šálky ryže a nechať variť , sem tam miešať
-
3
ked je ryža skoro hotová /neviem koľko, mojej bolo treba cca 12 minút, treba koštovať/..:) , pridať cukor, vanilkový cukor /alebo ako ja-vanilkovú esenciu/ a 2 šálky mlieka, pomiešať a nechať pomaly variť..medzitým si v jednej šálke mlieka vymiešať pudingový prášok /spolu treba 3 šálky mlieka/
-
4
puding pridať k ryži a nechať zovrieť /tu už treba stále miešať, aby ryža neprihorela/..
-
5
misky, kam sa naleje mliečna ryža, vymyť studenou vodou a naplniť ich ryžou..ak máte radi chuť škorice, povrch posypať..(bolo toho požehnane, ešte 2 väčšie misky)...:)))))))
Užívaj si, kým máš komu variť a piecť....