Foto: danculka
inšpirácia od J.Babicu..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2kg |
|
2ks na kocky |
|
1dl |
|
podľa svojej chuti ,soľ, |
|
1ks na jemno nakrájaná |
|
2pl |
|
1ks väčšia |
|
2pl |
|
1dl |
|
3pl |
|
podľa svojej chuti |
|
Postup
-
1
Mleté mäsko koreniny, ako soľ, korenie dáme do misky a pridáme vajce na vrch dáme nakrájané rožky a polejeme smotanou,aby navlhli ,cibuľku najemno nakrájame a pridáme tiež do misky a dobre rukou premiešame..
-
2
z tejto hmoty tvoríme rukami namočenými vo vode gulky..
-
3
asi takejto veľkosti..
-
4
do hrnca dáme asi 1 l vody a zavaríme doň guľky ,varíme 10 minút..pridáme soľ, cukor ,ocot,ja som dala 1čl,soľ, 2čl,cukor,a 3pl ocot...
-
5
dotoho pridáme na kocky nakrájanú uhorku a ďalej varíme 5-7 min..
-
6
až nemáme v chladničke urobené múkové maslo,tak si urobíme2plmäkkého masla 2pl hl.múky,a dobre premiešame,pomali pridáme do vriacej omáčky,to nám ju zahustí,potom pridáme smotanu a necháme ešte prejsť varom..
-
7
pred podávaním dáme kôpor aspoň 2pl..a je hotovo podávame s varenými zemiakmi..To maslo mám vždy urobené v chladničke 1:1 a používam ho namiesto záprašky a hlavne na zahustenie omáčok.
-
8
DOBRÚ CHUŤ!
Diskusia k receptu