Ovocné gule

bozulka - fotkabozulka, 11. marca 2010

Tento recept som ziskala od jednej starej pani,ktorá bola vynikajúca kuchárka a všetky recepty čo mi dala putovali vždy ďalej a ďalej..Je jednoduchý a Zobraziť celý popisTento recept som ziskala od jednej starej pani,ktorá bola vynikajúca kuchárka a všetky recepty čo mi dala putovali vždy ďalej a ďalej..Je jednoduchý a určite si ho obľúbite.

Suroviny

70 g
70 g
1 ks
1 ks
2 lyžice
30 ks




Postup

  1. 1

    Maslo a práškový cukor utrieme,aby sa dobre spojili, netreba do peny. Pridáme všetko sušené ovocie ,postrúhanú čokoládu,mleté orechy ,rum/podľa chuti/ všetko asi po 50 g.Pomeranč aj citron olúpeme a pokrájame na malé kúsky a pridáme tiež.Nakoniec pridáme piškotové drobky a dobre premiešame.

  2. 2

    Robíme guličky veľkosti orecha,položíme na linecké koliesko alebo gulatý piškot chvílku necháme zaschnúť a polievame čkoládou alebo citrónovou polevou.Ešte môžeme ozdobiť hrozienkom alebo perličkou alebo podľa vlastnej fantázie,aj ničím.

  3. 3

    Polievať sa môže polovica čokoládou a polovica na bielo citrónovou polevou.Pekne to ukáže na mise a každé trošku inak chutí. Dúfam,že som nanič nezabudla lebo to je jeden z mála receptov,ktoré si pamätám už dlhé roky. Čo sa týka množstva jednotlivých surovin má to výhodu,že množstvo robím od oka,ide len oto aby hmota nebola riedka a dobre sa tvarovali guličky.

Diskusia k receptu

bozulka
frezia68,nebudeš ľutovať a určite sa stanú súčasťou tvojich koláčov.Ja ich robím odkedy som ziskala recept /47 rokov/ a ešte sa nám neprejedli.Len volakedy sa ťažko sháňali suroviny,ale keď niečo nieje nič sa nestane.Budú dobré aj tak.Keď niečo chýbalo pridala som piškotky a rumu a bolo...!
sovka62
Toto sa mi páči, sušené a kandizované ovocie mi veľmi chutí, takže aj toto bude určite dobré.
bozulka
Sovka - ručím za to...Môžeš kombinovať podľa vlastnej chuti to je veľká výhoda ,ten základ je dobre dodržať.Majú to radi aj deti,len tam je treba dať pozor na rum,ale pre dospelákov keď pridáš chutia aj mužom./HA..HA../




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia