Jemná a ľahká torticka

misulka1984 - bez fotkymisulka1984, 26. novembra 2010

Receptik mam od susedkinho muza :-)

Suroviny

5 ks
par kvapiek
5 PL
4 PL
1 ks
2 PL
 (dzem)
100 g, na varenie tmava
250 ml




Postup

  1. 1

    Cokoladu na varenie polameme do smotany, za staleho miesania zohrejeme az privedieme do varu. Odstavime a nehame vychladnut. Vychladnute dame do chladnicky. (idealne je pripravit si plnku vecer, alebo aspon 3 hodinky vopred). Po vybrati vyslahame husty krem. Plnka je hotova, chuti ako parizska.

  2. 2

    Bielky vyslahame s citronovou stavou, zaslahame cukor a postupne zltky. Muku zmiesame s kypriacim praskom a kakaom a zlahkavmiesame do snehovej hmoty. Cesto vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej formy. Pecieme pri 180 C, priblizne 30 minut (do cesta zapichneme spajdlu, ak sa cesto nelepi, je hotove)

  3. 3

    Hotovy korpus vyklopime, prerezeme. Natrieme lekvarom, 1/4 kremu. Korpus spojime, cely potrieme zvysnou 3/4 plnky. Dozdobime podla vkusu, vlozime do chladnicky.

Diskusia k receptu

dajanca
hmmm..... v jednoduchosti je krása, ale určite aj chuť.... dala by som si takú parížsku.... a ešte mám taký dotaz, susedka o tom vie?? :-))
marianne69
:-)))))))) To bude fajnova torticka,urcite ukladam(KK)...ze ja takeho suseda(ku) nemam...tu vsetci len zahradnicia....uz len ta varecha mi ostala:-)
emica
nie je nad dobreho suseda mnam dam si kusok
vavan
To musí byť dobrotka,parížsku šľahačku milujem.Ukladám do KK.
fcielka
tak, prave ju peciem :) dam vediet ako sa podarilo :)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Toto bude určite výborné k nedeľnej kávičke. Už aj idem variť smotanu s čokoládou.
misulka1984
:-) jednoducha a chutna, aj nam chuti, deti sa jej nemozu dojest. Vcera som ju opat robila, ale uz z dvoch davok (nech je trosku vacsia :-D)
- suseda o tom vie :-D
- som rada, ze aj vam chutila :-)
ulrika10
ja si ju tiež uložím, lebo u nás majú najväčší úspech čokoládové torty
violetacamorova
Dnes som ju piekla, na narodeniny, už druhé pokračovanie osláv, je krásna jemná čokoládová, na vrch som iba postrúhala bielu čokoládu, je výborná.
fcielka
a opat...som ju piekla :) chutovo vyborna...len keby ste vedeli dat aj nejake foto na inspiraciu na ozdobovanie....lebo to sa mi velmi nedari :(
MNAM :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia