Foto: ancicka
Je to jeden z mojích tvarohových koláčikov.V našej rodine sú tvarohové veľmi oblubené.Tento je veľmi dobrý a šťavnatý.Niet s ním veľa roboty,troška dlšie sa Zobraziť celý popisJe to jeden z mojích tvarohových koláčikov.V našej rodine sú tvarohové veľmi oblubené.Tento je veľmi dobrý a šťavnatý.Niet s ním veľa roboty,troška dlšie sa pečie,ale výsledok stojí zato.
porcií
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
1 ks ,mrazené |
|
1 ks veľký,alebo( čerstvé ovocie) |
|
1/2 kg |
|
1 ks |
|
1 ks ,alebo zlatý klas |
|
3 ks |
|
od oka /um (nemusí byť) |
|
3-4 PL,podľa chuti |
|
podľa chutí |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Listkové cesto si rozmrazíme pri izbovej teplote.Pekáč vyložíme papierom na pečenie a na to dáme cesto.Na doske vyvaľkáme tak,aby nám okraje prečievali cez plech.ja som cesto dorovna okrala,zbytok som rozvaľkala na tenko a položila na dno.
-
2
Ja som použila čerešňový kompot,ale môžme použiť aj čerstvé ovocie ,podľa chutí.Scedila som šťavu,vykôstkovala a do šťavy pridala vody tak,aby bolo pol litra.
-
3
Tvaroh som použila jemný,ale môže byť aj hrudkový a vtedy treba dať do tvarohu 1 PL majzény. Tvaroh vysypeme do misky,pridáme vajcia a vanilku a rozmiešame.
-
4
Podľa chutí pridáme rum.
-
5
Vylejeme na pripravené cesto tvaroh ,rozotrieme rovnomerne.Na vrch dáme vykôstkované čerešne,alebo ľubovoľné aké máme .Môžme použiť aj čerstvé,počas sezony.Rúru si vyhrejeme na 200°C a dáme piecť .Teplotu stiahneme na 170°C a pečieme 30 min.Po 30 minútach teplotu stiahneme na 120-130 °C (podľa typu rúry), a dopekáme pri zniženej teplote 20-30 min.Pečieme na spodnej prečke rúry.Tento koláč som piekla v zapekacej miske 30 x 18 cm.
-
6
Kontrolujeme koláčik či je upečený špilkou.Ked sa tvarohova plnka nelepí,tak je hotový. Koláč nacháme vychladnúť.
-
7
Na vychladnúty koláč uvaríme si ovocný puding.
-
8
Uvarený vylejeme na vychladnúty koláč.Necháme stuhnúť a pokrajame .Pri podávaní ozdobíme šľahačkou.
Diskusia k receptu