Tvarohová delikatesa fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 29. mája 2011
Tvarohová delikatesa (fotorecept)
Foto: ancicka

Je to jeden z mojích tvarohových koláčikov.V našej rodine sú tvarohové veľmi oblubené.Tento je veľmi dobrý a šťavnatý.Niet s ním veľa roboty,troška dlšie sa Zobraziť celý popisJe to jeden z mojích tvarohových koláčikov.V našej rodine sú tvarohové veľmi oblubené.Tento je veľmi dobrý a šťavnatý.Niet s ním veľa roboty,troška dlšie sa pečie,ale výsledok stojí zato.

20
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
na 160-170 °C

Suroviny

1 ks ,mrazené
1 ks veľký,alebo( čerstvé ovocie)
1/2 kg
1 ks
1 ks ,alebo zlatý klas
3 ks
od oka /um (nemusí byť)
3-4 PL,podľa chuti
podľa chutí
  na ozdobu




Postup

  1. 1

    Listkové cesto si rozmrazíme pri izbovej teplote.Pekáč vyložíme papierom na pečenie a na to dáme cesto.Na doske vyvaľkáme tak,aby nám okraje prečievali cez plech.ja som cesto dorovna okrala,zbytok som rozvaľkala na tenko a položila na dno.

    Tvarohová delikatesa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som použila čerešňový kompot,ale môžme použiť aj čerstvé ovocie ,podľa chutí.Scedila som šťavu,vykôstkovala a do šťavy pridala vody tak,aby bolo pol litra.

    Tvarohová delikatesa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvaroh som použila jemný,ale môže byť aj hrudkový a vtedy treba dať do tvarohu 1 PL majzény. Tvaroh vysypeme do misky,pridáme vajcia a vanilku a rozmiešame.

    Tvarohová delikatesa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podľa chutí pridáme rum.

    Tvarohová delikatesa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vylejeme na pripravené cesto tvaroh ,rozotrieme rovnomerne.Na vrch dáme vykôstkované čerešne,alebo ľubovoľné aké máme .Môžme použiť aj čerstvé,počas sezony.Rúru si vyhrejeme na 200°C a dáme piecť .Teplotu stiahneme na 170°C a pečieme 30 min.Po 30 minútach teplotu stiahneme na 120-130 °C (podľa typu rúry), a dopekáme pri zniženej teplote 20-30 min.Pečieme na spodnej prečke rúry.Tento koláč som piekla v zapekacej miske 30 x 18 cm.

    Tvarohová delikatesa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kontrolujeme koláčik či je upečený špilkou.Ked sa tvarohova plnka nelepí,tak je hotový. Koláč nacháme vychladnúť.

    Tvarohová delikatesa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vychladnúty koláč uvaríme si ovocný puding.

    Tvarohová delikatesa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Uvarený vylejeme na vychladnúty koláč.Necháme stuhnúť a pokrajame .Pri podávaní ozdobíme šľahačkou.

    Tvarohová delikatesa (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

baboja
Troska dlhsie sa pecie,ale nie je s nim vela prace.Vyzera a urcite aj chuti bozsky.Dnes dojedli tortu z dcerkinych narodenin,najblizsie je na rade urcite tento.Mnam,uz sa tesim.
kata50
Myslím, že si urobím v KK nový tag - Tvarohové koláče. Je ich tu toľko vynikajúcich a toto je ďalší :-))
tothka
@kata50 ja som si ho už urobila, my tiež obľubujeme tvarohové koláčiky a tento si ukladám medzi ne. Určite bude výborný, keď ho vyskúšam.
evanaaa
Ja mám tiež Tvarohové a ovocné koláče, ale už ich mám tam príliš veľa a stále pribúdajú, ako aj tento. Ja by som dala tú maizenu, alebo aj puding do tvarohu v každom prípade, skôr by stuhol. Alebo žĺtky a sneh zvlášť. Určite je ale dobrý aj takto.
ancicka
@evanaaa ,môžeš dať puding ,alebo maizenu,ale potom bude tvaroh tuhý a nebude šťavnatý.Preto sa tam nedáva maizena .Keby si vyšľahala žltky a sneh,musela by si dať múku,alebo tu maizenu a potom by bola piškota.Tak ako je v rcp .tak je vlačný a veľmi chutný.Dakujem za komentíky .
evanaaa
Ancicka, ja som myslela tie vajíčka do tvarohu, ako to tam dávaš, ale nie celé, lež zvlášť, prepáč, to neznamená, že tvoj recept znevažujem.
ancicka
@evanaaa ,ja viem ,že si to myslela dobré.Vysvetlila som iba ako by sa tvaroh spraval pri pečení.Práve tie celé vajíčka tam robia tú šťavnatosť.
lyza
Mňááám, výbornýýý (y) Práve si na ňom pochutnávame ;) Trocha som sa bála toho pudingu, ale zbytočne. Výborný, ľahký, šťavnatý, osviežujúci..... Ďakujem za inšpiráciu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia