Cviklový šalát
Cviklový šalát

Cviklové carpaccio

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 2. augusta 2024
Cviklové carpaccio
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

3 ks veľká, uvarená
6 ks
2 ks
1 ks
1 ČL
1 ČL
5 PL
6 PL




Postup

  1. 1

    Uvarenú červenú repu na krájači nakrájame na tenké plátky.

  2. 2

    Na dresing odšťavíme pomaranče, limetku, šťavu nalejeme do jednej misky. Pridáme sušený zázvor, med, olivový olej, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a premiešame.

  3. 3

    Na plátky nastrúhanú červenú repu zalejeme dresingom a necháme aspoň 3 hodiny odležať v chladničke.

  4. 4

    Pred podávaním vyberieme z chladničky, uložíme na tanier, pridáme na tenké kolieska nakrájanú reďkovku, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a nahrubo nasekanými blanšírovanými mandľami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia