Cviklové carpaccio
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 2. augusta 2024
foodblog Medové motúzy, 2. augusta 2024

Foto: Jana Štrbková
4
porcie
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Uvarenú červenú repu na krájači nakrájame na tenké plátky.
- 2
Na dresing odšťavíme pomaranče, limetku, šťavu nalejeme do jednej misky. Pridáme sušený zázvor, med, olivový olej, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a premiešame.
- 3
Na plátky nastrúhanú červenú repu zalejeme dresingom a necháme aspoň 3 hodiny odležať v chladničke.
- 4
Pred podávaním vyberieme z chladničky, uložíme na tanier, pridáme na tenké kolieska nakrájanú reďkovku, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a nahrubo nasekanými blanšírovanými mandľami.
Tiež cviklový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu