Torta na večierok

niqui5 - bez fotkyniqui5, 26. marca 2010

Túto tortu by som mohla nazvať aj "rodinnou", pretože kedykoľvek má niekto u nás nejaký sviatok, tak si pýta práve ju :) Tak snáď Zobraziť celý popisTúto tortu by som mohla nazvať aj "rodinnou", pretože kedykoľvek má niekto u nás nejaký sviatok, tak si pýta práve ju :) Tak snáď bude chutiť aj vám :)

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 zarovnané PL
200 g
200 g
3 veľké
200 g
pol balíka
1 hrsť
Plnka:
1 téglik
1 téglik
1 balík
1 balík
podľa potreby
Čokoládová poleva:
100 g
100 g
100 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Rúru rozohrejte na 180 °C (stupeň plynu 4). Vyberte si dve tortové formy s priemerom asi 20 cm a vysteľte ich pomasteným mastným papierom na pečenie. (stačí aj 1 forma, no v tom prípade budete musieť prerezať tortu na polovicu)

  2. 2

    Kakaový prášok vymiešajte so 4 lyžicami vriacej vody na hladkú zmes. V inej miske vyšľahajte maslo s cukrom dopenista, pridajte kakaovú zmes, vajcia, múku a kypriaci prášok. Dôkladne premiešajte a pridajte mandle. (torta je dobrá aj bez nich) Zmes rozdeľte do foriem a pečte cca 25 minút. Potom nechajte vychladnúť a vyberte z foriem.

  3. 3

    Smotanu na šľahanie, smetafix a vanilkový cukor vymiešajte na šľahačku. Vmiešajte kyslú smotanu a odložte do chladničky.

  4. 4

    V mise položenej nad slabo vriacou vodou roztopte všetky ingrediencie na čokoládovú polevu. Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí, a nechajte chladnúť.

  5. 5

    Teraz zmontujte tortu dokopy. Z oboch upečených korpusov odstráňte mastný papier a, ak chcete, pokvapkajte ich sherry (alebo šťavou z kompótu, ak použijete kompótové ovocie). Na jeden korpus natrite šľahačku a nasypte ovocie. Dobre pritlačte druhý korpus. Nožom prihlaďte boky a nalejte polevu.

Diskusia k receptu

redakcia
Smeta-fix je stužovač šľahačky, bude pevnejšie držať.
veronika353
Je to ztužovač šlehačky.Prodává se v malých sáčcích asi jako na prášek do pečiva.Používám ho do šlehačky např. na dort "Harlekýn".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia