Túto tortu by som mohla nazvať aj "rodinnou", pretože kedykoľvek má niekto u nás nejaký sviatok, tak si pýta práve ju :) Tak snáď Zobraziť celý popisTúto tortu by som mohla nazvať aj "rodinnou", pretože kedykoľvek má niekto u nás nejaký sviatok, tak si pýta práve ju :) Tak snáď bude chutiť aj vám :)
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 zarovnané PL |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 3 veľké |
|
| 200 g |
|
| pol balíka |
|
| 1 hrsť |
|
| Plnka: | |
| 1 téglik |
|
| 1 téglik |
|
| 1 balík |
|
| 1 balík |
|
| podľa potreby |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
Postup
-
1
Rúru rozohrejte na 180 °C (stupeň plynu 4). Vyberte si dve tortové formy s priemerom asi 20 cm a vysteľte ich pomasteným mastným papierom na pečenie. (stačí aj 1 forma, no v tom prípade budete musieť prerezať tortu na polovicu)
- 2
Kakaový prášok vymiešajte so 4 lyžicami vriacej vody na hladkú zmes. V inej miske vyšľahajte maslo s cukrom dopenista, pridajte kakaovú zmes, vajcia, múku a kypriaci prášok. Dôkladne premiešajte a pridajte mandle. (torta je dobrá aj bez nich) Zmes rozdeľte do foriem a pečte cca 25 minút. Potom nechajte vychladnúť a vyberte z foriem.
- 3
Smotanu na šľahanie, smetafix a vanilkový cukor vymiešajte na šľahačku. Vmiešajte kyslú smotanu a odložte do chladničky.
- 4
V mise položenej nad slabo vriacou vodou roztopte všetky ingrediencie na čokoládovú polevu. Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí, a nechajte chladnúť.
- 5
Teraz zmontujte tortu dokopy. Z oboch upečených korpusov odstráňte mastný papier a, ak chcete, pokvapkajte ich sherry (alebo šťavou z kompótu, ak použijete kompótové ovocie). Na jeden korpus natrite šľahačku a nasypte ovocie. Dobre pritlačte druhý korpus. Nožom prihlaďte boky a nalejte polevu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu