2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky nakrájané na kolieska vopred uvaríme do polomäkka. Všetku zeleninu nakrájame na kolieska. Cukinu prekrojíme na polovicu a nakrájame na mesiačiky, ktoré osolíme, okoreníme mletou červenou sladkou paprikou, čiernym mletým korením a necháme ju „vypotiť“ sa. Rajčiny, cibuľu a tvrdý syr nakrájame na kolieska. Uvarené zemiaky sprudka ochladíme studenou vodou.
- 2
Pridáme trocha vegety, aby boli žltšie, pri ukladaní zeleniny do pekáča bude jedlo vyzerať veľmi pekne farebne. Zeleninu začneme ukladať a striedame ju podľa farby. Nakoniec pomedzi ňu nastrkáme plátky syra.
- 3
Osolíme, pridáme všetky bylinky v sušenom alebo čerstvom stave, ak nám ostane trocha syra, ešte ho tam pridáme a dáme upiecť. Zeleninu pečieme necelých 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu