Zelenina na balkánsky spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009
2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájané na kolieska vopred uvaríme do polomäkka. Všetku zeleninu nakrájame na kolieska. Cukinu prekrojíme na polovicu a nakrájame na mesiačiky, ktoré osolíme, okoreníme mletou červenou sladkou paprikou, čiernym mletým korením a necháme ju „vypotiť“ sa. Rajčiny, cibuľu a tvrdý syr nakrájame na kolieska. Uvarené zemiaky sprudka ochladíme studenou vodou.

  2. 2

    Pridáme trocha vegety, aby boli žltšie, pri ukladaní zeleniny do pekáča bude jedlo vyzerať veľmi pekne farebne. Zeleninu začneme ukladať a striedame ju podľa farby. Nakoniec pomedzi ňu nastrkáme plátky syra.

  3. 3

    Osolíme, pridáme všetky bylinky v sušenom alebo čerstvom stave, ak nám ostane trocha syra, ešte ho tam pridáme a dáme upiecť. Zeleninu pečieme necelých 30 minút.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia