Foto: shams
Sú prísady, s ktorými keď sa raz zoznámite, vytvorí sa vzťah na celý život ;) Ale nebudem preháňať. Objavila som mazaher, vodu z pomarančových Zobraziť celý popisSú prísady, s ktorými keď sa raz zoznámite, vytvorí sa vzťah na celý život ;) Ale nebudem preháňať. Objavila som mazaher, vodu z pomarančových kvetov (dostať aj vodu z kvetov ruží atď.) a tým som objavila nový rozmer dezertov ;)))
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 a 1/2 hrnčeka |
|
2 ks celé |
|
1 balíček |
|
1 balíček |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnček vlažné |
|
1/2 hrnček |
|
|
|
1PL alebo podľa chuti |
|
horká |
|
Postup
-
1
Tento dezert si môžete pokojne pridať do kolónky "jednoduchý hrnčekový koláč" :))) Všetky suroviny zmiešajte, čokoládu na varenie buď roztopte, alebo postrúhajte a tak pridajte do cesta. Namiesto oleja môžete použiť aj roztopené maslo či margarín.
- 2
Plech si pokojne vyložte papierom na pečenie, alebo vymastenej a vysypanej formy, ja používam najradšej tortovú formu. Koláčik pečieme vo vyhriatej rúre cca 25minút, po 10tich, 15tich minútach je dobré bábovku skontrolovať, otočiť, podľa skúseností a vzťahu s vašou rúrou na pečenie ;)))
- 3
Vynikajúci k čaju, len tak, vrch môžete posypať mandľovými lupienkami, či len tak práškovým cukrom na tanieri. Nech vám chutí... PS: ak by ste hladali mazaher (vodu z pomarančových kvetov) hľadajte v arabských (alebo halal) obchodoch, ja som ju kupila v Kosiciach, ale urcite bude aj niekde na internete ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@shams ,zaujimavy recept!
máš pravdu, aj je trocha drahšia , ale voňala by pekne
pridam fotku ako to vyzera, staci naoazj malo @slavka2012 - ja som dala jednu PL ;))) s vodou kvetov pracujem opatrne, je to naozaj vyrazna chut, a ked sa da spravne mnozstvo, vysledok je uzasny. ked sa to prezenie, nebudete citit nic ine :)