Alžírska bábovka á la Shams

shams - fotkashams, 2. januára 2013
Alžírska bábovka á la Shams
Foto: shams

Sú prísady, s ktorými keď sa raz zoznámite, vytvorí sa vzťah na celý život ;) Ale nebudem preháňať. Objavila som mazaher, vodu z pomarančových Zobraziť celý popisSú prísady, s ktorými keď sa raz zoznámite, vytvorí sa vzťah na celý život ;) Ale nebudem preháňať. Objavila som mazaher, vodu z pomarančových kvetov (dostať aj vodu z kvetov ruží atď.) a tým som objavila nový rozmer dezertov ;)))

5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 a 1/2 hrnčeka
2 ks celé
1 balíček
1 balíček
1 a 1/2 hrnčeka
1/2 hrnček vlažné
1/2 hrnček
1PL alebo podľa chuti
 horká




Postup

  1. 1

    Tento dezert si môžete pokojne pridať do kolónky "jednoduchý hrnčekový koláč" :))) Všetky suroviny zmiešajte, čokoládu na varenie buď roztopte, alebo postrúhajte a tak pridajte do cesta. Namiesto oleja môžete použiť aj roztopené maslo či margarín.

  2. 2

    Plech si pokojne vyložte papierom na pečenie, alebo vymastenej a vysypanej formy, ja používam najradšej tortovú formu. Koláčik pečieme vo vyhriatej rúre cca 25minút, po 10tich, 15tich minútach je dobré bábovku skontrolovať, otočiť, podľa skúseností a vzťahu s vašou rúrou na pečenie ;)))

  3. 3

    Vynikajúci k čaju, len tak, vrch môžete posypať mandľovými lupienkami, či len tak práškovým cukrom na tanieri. Nech vám chutí... PS: ak by ste hladali mazaher (vodu z pomarančových kvetov) hľadajte v arabských (alebo halal) obchodoch, ja som ju kupila v Kosiciach, ale urcite bude aj niekde na internete ;)

    Alžírska bábovka á la Shams - obrázok 3

Diskusia k receptu

shams
dakujem za komentare, vodicku z pomarancovych kvetov som kupila v KE este minuly rok, je to koncetrat, na Hlavnej ul. č. 82...

pridam fotku ako to vyzera, staci naoazj malo @slavka2012 - ja som dala jednu PL ;))) s vodou kvetov pracujem opatrne, je to naozaj vyrazna chut, a ked sa da spravne mnozstvo, vysledok je uzasny. ked sa to prezenie, nebudete citit nic ine :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia