
Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası)
Turecké polievky sú zvyčajne veľmi jednoduché a z celkom obyčajných surovín. Táto patrí medzi naše obľúbené....
Nekysnuté syrové pagáče bez lepku
Nekysnuté syrové pagáče bez lepku sú super rýchlym pečivom, ktoré si môžete pripraviť na raňajky, ako prílohu ku grilovačke alebo aj na výlet do prírody....

Vyprážaný karfiol a kaleráb
Vysmážaný karfiol aj kaleráb je super bezmäsité jedlo - super zeleninka. 😋

Syrovo–šunkové slimáky
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na 40 cm široký dlhší plát.

Zimný gulášik
Vlastne ide o klasický hovädzí kotlíkový guláš pripravený doma v hrnci a dochutený dúškom vína a medíkom...

Mrkvový šalát s banánom
Tento salat robievam casto, je velmi chutni, pochadza z Velkej Britanie. V Anglickej kuchyni...

Vianočný venček s mandľovou plnkou
V zime sa u nas casto jedia taketo plnene kolaciky. Byvaju v roznych podobach. Hlavne...

Plnená paprika Negatív
Pri varení plnenej papriky väčšinou naplníme zelené papriky a podávame s červenou, paradajkovou omáčkou. Napadlo mi to...

Uletené krídelká
Kuracie krídelká osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vo vajíčku zmiešanom s mliekom. Nakoniec...

Yaki Onigiri
Yaki Onigiri, jednoduchý a chutný pokrm, ktorý pochádza z japonskej kuchyne, je skvelý spôsob, ako vytvoriť výnimočné dobroty priamo z pohodlia vášho domova....

Jemný jablkový koláč
Koláč je pre mňa neuveriteľne jednoduchý, možno sa vám to asi bu zdať trochu zdĺhavé, ...

Údené krídelká na kyslej kapuste
Potrebovala som navariť veľmi rýchlo, pretože som sa zdržala na nákupoch a zbadala som údené krídelká....

Mrkvová polievka so zázvorom a maslovými haluškami
Mňam polievka ako ju máme radi. Dobrá pre detičky a ich rodičov.

Jednoduchá palacinková tortička
Nie je to nič extra, ale keď som si dala takmer 1/2 torty na obed.....

Medvedie labky s ovsenými vločkami
Ovsene vlocky na sucho oprazime, pomelieme na masovom mlynceku.

Vyprážané paradajky
tento recept mám od priateľa z talianska od jeho mamy, ktorá ho robí dosť často

Červená paprika v oleji
Papriku vyčistíme a pokrájame na hrubé rezance. Vložíme ju do pohára. Prisypeme všetky ostatné suroviny...

Koložvárska hubová kapusta
Na veľkej cibuli pokrájanej nadrobno udusíme huby, osolíme ich a okoreníme. Druhú cibuľu tiež pokrájame nadrobno,...

Morské mäkkýše JADRANČICE
Blížia sa prázdniny, podaktorí si budú môcť dovoliť aj more, a ak nebudú len vylihovať...

Bezlepkové čokoládové sušienky
Ďalšia klasika vo verzii (nielen) pre ľudí s diétami. Bez vajec, laktózy a lepku...

Karfiolovo-zemiakový podlesník z rúry
Keďže som lenivá stáť pri panvici, tak robievam podlesníky vždy v rúre. Chutia mi viac...

Pórový šalát
Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...

Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi
Bryndzu môžete použiť aj na omáčku k mäsu alebo do plniek. Keďže je chuťovo výrazná, ...

Ratatouille s hlivou a haluškami
Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.

Broskyňový šalát s krabími tyčinkami
Tento šalát je vhodný hlavne v letnom období, nakoľko je ľahký a osviežujúci.