Viničkový koláč z krehkého cesta
Foto: helena10
Určite vám bude chutiť. A upiecť tento červenoríbezľový koláč sa podarí každému.
na 175-180 °C
Suroviny
Hrnčekové krehké cesto: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
1 hrnček |
|
3/5 hrnčeka |
|
1 PL |
|
štipka |
|
2 KL |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 PL (10 %) |
|
Pudingovo-ríbezľová plnka: | |
4 hrnčeky |
|
3 bal. (prášok) |
|
1 hrnček |
|
1 KL |
|
600 g (viničky, mrazené alebo čerstvé) |
|
Postup
-
1
Uvarím si puding z mlieka, cukrov a pudingových práškov. Hotovým horúcim pudingom zalejem vo väčšej miske neochutené mrazené viničky (červené ríbezle), ktoré som vybrala skôr, aby sa rozmrazili a šťavu som zliala. Zmes poriadne vymiešam varechou.
- 2
Zo všetkých surovín uvedených na cesto spolu v miske vymiešam krehké cesto. Najprv vareškou a potom rukou. Z cesta odoberiem asi štvrtinu (¼) množstva a odložím do chladničky. Zostávajúce tri štvrtiny cesta (¾) prstami hrboľato roztlačím na hlboký plech s rozmermi 20 x 35 x 6 cm, ktorého dno aj boky som vystlala papierom na pečenie.
- 3
Na roztlačené cesto hneď vylejem a rozotriem rovnomerne teplú viničkovo-pudinkovú plnku. Po povrchu náplne naukladám rukou natrhané menšie kúsky štvrtiny cesta z chladničky. Povrch kúskov cesta lyžičkou zatlačím do náplne.
- 4
Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 30 minút. Skontrolujem. Riaďte sa podľa svojej rúry.
- 5
Po dôkladnom vychladení zákusok nakrájam a povrch jemne posypem kakaovým práškom.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu