Foto: bakoska
Túto tortičku som robila prvý krát. Najprv som chcela urobiť klasický pudingový pohár, ale potom ma napadlo využiť aj zopár ďalších ingrediencií, ktoré boli Zobraziť celý popisTúto tortičku som robila prvý krát. Najprv som chcela urobiť klasický pudingový pohár, ale potom ma napadlo využiť aj zopár ďalších ingrediencií, ktoré boli poruke a dať klasike tak trocha inú podobu. :)
Postup
-
1
Be-Be keksy si nahrubo rozdrvíme v mikroténovom sáčku pomocou tĺčika na mäso alebo v mixéri. Ak je keksov málo, pomelieme aj nejaké piškóty. Zmes dáme do misy, pridávame po troche mlieko a miesime, kým nám nevznikne hustejšia hmota. Tú potom vtlačíme pomocou sáčka na dno tortovej formy.
- 2
Korpus potrieme marmeládou.
- 3
Piškóty rýchlo namáčame do mlieka a ukladáme na Be-Be cesto s marmeládou.
- 4
Na vrch dáme kúsky nakrájaného banánu (najlepšie tesne pred zaliatím pudingom, aby nezhnedol)
- 5
Pripravíme si puding z 500 ml mlieka: V časti mlieka si dobre rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko zohrejeme. V hrnci rospustíme cukor na karamel a zalejeme teplým mliekom. Keď zovrie, pridáme zamiešanú pudingovú zmes a varíme na miernom ohni do stuhnutia. Hotovým pudingom zalejeme všetky ingrediencie v tortovej forme.
- 6
Mliečnu čokoládu nastrúhame a posypeme ešte teplý puding (nie úplne horúci). Necháme vychladnúť a vložíme aspoň na niekoľko hodín do chladničky (najlepšie však chutí na druhý - tretí deň).
- 7
Tortu krájame na trojuholníky a podávame so šľahačkou. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu