Karamelovo–banánová pudingová torta

bakoska - fotkabakoska, 3. decembra 2010
Karamelovo–banánová pudingová torta
Foto: bakoska

Túto tortičku som robila prvý krát. Najprv som chcela urobiť klasický pudingový pohár, ale potom ma napadlo využiť aj zopár ďalších ingrediencií, ktoré boli Zobraziť celý popisTúto tortičku som robila prvý krát. Najprv som chcela urobiť klasický pudingový pohár, ale potom ma napadlo využiť aj zopár ďalších ingrediencií, ktoré boli poruke a dať klasike tak trocha inú podobu. :)

Suroviny

cca 3 balenia
1 balenie
1 ks
500 ml + cca 150 ml
1 balenie
40 g, alebo obyčajný
25 g




Postup

  1. 1

    Be-Be keksy si nahrubo rozdrvíme v mikroténovom sáčku pomocou tĺčika na mäso alebo v mixéri. Ak je keksov málo, pomelieme aj nejaké piškóty. Zmes dáme do misy, pridávame po troche mlieko a miesime, kým nám nevznikne hustejšia hmota. Tú potom vtlačíme pomocou sáčka na dno tortovej formy.

  2. 2

    Korpus potrieme marmeládou.

  3. 3

    Piškóty rýchlo namáčame do mlieka a ukladáme na Be-Be cesto s marmeládou.

  4. 4

    Na vrch dáme kúsky nakrájaného banánu (najlepšie tesne pred zaliatím pudingom, aby nezhnedol)

  5. 5

    Pripravíme si puding z 500 ml mlieka: V časti mlieka si dobre rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko zohrejeme. V hrnci rospustíme cukor na karamel a zalejeme teplým mliekom. Keď zovrie, pridáme zamiešanú pudingovú zmes a varíme na miernom ohni do stuhnutia. Hotovým pudingom zalejeme všetky ingrediencie v tortovej forme.

  6. 6

    Mliečnu čokoládu nastrúhame a posypeme ešte teplý puding (nie úplne horúci). Necháme vychladnúť a vložíme aspoň na niekoľko hodín do chladničky (najlepšie však chutí na druhý - tretí deň).

  7. 7

    Tortu krájame na trojuholníky a podávame so šľahačkou. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

dorisa
Skvelý nápad na využitie surovín,ktoré nájdeme v špajzi.
bakoska
Dakujem :). Ale naozaj je najchutnejsia tak na treti den, ked sa vsetko krasne spoji a zmakne...este sa chystam urobit jedno vylepsenie, ale musim to najprv vyskusat v praxi a ked to bude mnamka tak urcite uverejnim :)
evanaaa
Nuž, mňamka by to bola, ale keď karamelové dobroty nemôžem, ale aj tak....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia