Foto: fi0na
jedno z mojich najobľúbenejších jedál
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 väčšia hrsť |
|
1 ks |
|
8 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
podľa chuti |
|
1 plechovka |
|
|
|
|
|
(vňať je najlepšia) |
|
|
|
(alebo olivový) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľku si nakrájame na drobno, mrkvu, šampiňóny a pórik na tenšie plátky, brokolicu si rozoberieme na malé ružičky a papriku na tenké rezančeky.
- 2
Vo väčšom hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľku a smažíme do sklovita. Pridáme mrkvu a fazuľky. Keď zmäknú pridáme krevety, šampiňóny, brokolicu a papriku. Osolíme, okoreníme, podlejeme kokosovým mliekom a pridáme nadrobno nasekaný cesnak a zázvor. Nedusíme príliš dlho, chceme, aby ostala zeleninka chrumkavá
- 3
Na koniec pridáme pórik, červené kari (ja som použila red curry pastu), žlté klasické kari, cumin, koriander a limetkovú šťavu. Podávame s ryžou Basmati, ktorú som uvarila podľa Methi. Odporúčam dodržať postup, ryža je krásne nadýchaná.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu