Ananásové keksíky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 8. novembra 2010

Recept na tieto keksiky som nasla uz dost davno v jednom casopise.

42ks
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

125 g
1 salka
1 ks
450 g
1 PL
1 salka
1 salka
1/2 salky,nesolené




Postup

  1. 1

    Do misky si pripravime maslo, cukor a vajicko.

    Ananásové keksíky  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyslahame do peny. Ananas zlejeme zo stavy a pridame s javorovym sirupom ku rozslahanemu maslu. Najlepsie je pouzit zavarany ananas, ktory je uz posekany. Ak taky nemame, treba ananas posekat na mensie kusky.

    Ananásové keksíky  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ananas premiesame spolu s maslom. Pridame ovsene vlocky, muku a arasidy, ktore sme tiez posekali na drobnejsie kusky.

    Ananásové keksíky  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vsetko spolu premiesame. Na vymasteny plech lyzicou ukladame kopky cesta, ktore mozeme ozdobit kandizovanym kuskom ananasa. Keksiky pecieme vo vyhriatej rure 170 C 30 minut.

    Ananásové keksíky  (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

ela77
tie vločky netreba predtým namočiť do vody? Arašidy nemám(nemôžu byť orechy-viem už to bude iné)? Názov to má keksíky, ale je to po upečení tvrdé ako keksík?, už som niečo podobné robila, ale vznikli z toho mäkké placky a tiež sa to volalo keksy a to som sa držala presne podľa návodu.. Vďaka, chcem vyskúšať. Vyzerajú lákavo.
palokuchki
@ela77 vlocky zvlhnu v ceste od ananasu. Urcite mozes dat aj ine orechy ale uz to strati tu povodnu chut. Posledny obrazok su uz upecene kekse. Zabudla som ich odfotit predtym ako som ich davala do rury. Muku som odvazila je to 200g. Ak dodrzis presne mnozstva surovin malo by ti to vyjst dobre. Dakujem tebe aj @lucylee za komenty.
alena45
vyzerajú zaujímavo, ale mám alergiu na arašidy, takže tiež to budem musieť nahradiť, možno mandle by sa k ananásu hodili.
evanaaa
Alebo lieskovce. Veľmi sa mi to páči, už by som chrumkala. A ako dlho to vydrží, myslím, nezjedené?
palokuchki
Ja myslim, ze mandle, lieskovce a kesu budu dobre namiesto arasidov. Vlasske orechy si ale myslim, ze tam nepasuju. @evanaaa tieto kekse vydrzia urcite tyzden dva v uzatvorenej krabici.
brituska
dnes som ci robila z dvojitej dávky použila som ananas a mango,skutočne su super ale odložit nebude čo .deti si pochutili,.
brituska
dnes som ci robila z dvojitej dávky použila som ananas a mango,skutočne su super ale odložit nebude čo .deti si pochutili,.
gerhi
čo robíš aby sa ti neroztiekli? Tvoje vyzerajú úžasne, moje boli ako placky:(
palokuchki
@gerhi mozno si dala vela stavy s ananasom? Ja naozaj neviem, ale cesto si mala ake, suchsie ze sa ti pekne dali robit gulky, alebo bolo riedke? Tam moze byt problem. Ananas treba asi radsej viac vyzmykat od stavy a ked sa ti potom zda cesto suche radsej neskor pridavat postupne viacej stavy. Dufam ze som ti pomohla. Odpis.
alena45
no a do štvorice, robila som aj tieto, niečo zdravšie, s ananásom netradičné, no výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia