Karfiolové placky

bedrunka - fotkabedrunka, 12. augusta 2010

Recept som pred pár desiatkami rokov vyčítala v čas.Vlasta. Za tie roky sa nikomu neprejedol, môžeme ho jesť aj 3 razy do týždňa.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
4-5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol vcelku uvariť v osolenej vode - nie do mäkka. Vybrať na sitko a nechať odtiecť a vychladnúť.

  2. 2

    Rozpučiť vidličkou tak, aby zostali aj väčšie kúsky. Posypať grísom a premiešať. Pridať vajíčka, soľ a znovu vymiešať.

  3. 3

    Lyžicou naberať a roztrieť na rozohriaty olej. Obrátiť a hotové vyberať na pijavý papier. Ak sa rozsýpajú pridať vajíčko, ak sú roztečené tak grís.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
@bedrunka- nevěděla jsem, že ve slovenštině se dětské krupičce říká
grisk podobně jako u nás gryzek. Bylo by moc zajímavé vysledovat jaký
vlastně mají původ některá slova o kterých si myslíme, že jsou z našeho kraje.
Karfiol sa môže kombinovať, napr. pridať na jemno nakrájanú údeninu, alebo ešte inú zeleninu, nebudú síce karfiolové, ale budú dobré aj tak.
Karfiol sa môže kombinovať, napr. pridať na jemno nakrájanú údeninu, alebo ešte inú zeleninu, nebudú síce karfiolové, ale budú dobré aj tak.
Tieto jednoduché placky máme radi preto, že chutia ako vyprážaný karfiol a bez veľkej roboty s obaľovaním a vyprážaním ružičiek. S údeným mäskom sú už iné, a so strúhankou takisto.

Pridaj komentár k receptu: