Karfiolové placky

bedrunka - fotkabedrunka, 12. augusta 2010

Recept som pred pár desiatkami rokov vyčítala v čas.Vlasta. Za tie roky sa nikomu neprejedol, môžeme ho jesť aj 3 razy do týždňa.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
4-5 PL




Postup

  1. 1

    Karfiol vcelku uvariť v osolenej vode - nie do mäkka. Vybrať na sitko a nechať odtiecť a vychladnúť.

  2. 2

    Rozpučiť vidličkou tak, aby zostali aj väčšie kúsky. Posypať grísom a premiešať. Pridať vajíčka, soľ a znovu vymiešať.

  3. 3

    Lyžicou naberať a roztrieť na rozohriaty olej. Obrátiť a hotové vyberať na pijavý papier. Ak sa rozsýpajú pridať vajíčko, ak sú roztečené tak grís.

Diskusia k receptu

celka
@bedrunka- nevěděla jsem, že ve slovenštině se dětské krupičce říká
grisk podobně jako u nás gryzek. Bylo by moc zajímavé vysledovat jaký
vlastně mají původ některá slova o kterých si myslíme, že jsou z našeho kraje.
tinca
aj u nás sa vraví krupici grís, to si od decka pamätám
jeka
@Bedrunka skúste ,ak niekedy budete robiť placky namiesto krupice strúhanku,možno aj tak vám bude chutiť.
evanaaa
Karfiol sa môže kombinovať, napr. pridať na jemno nakrájanú údeninu, alebo ešte inú zeleninu, nebudú síce karfiolové, ale budú dobré aj tak.
evanaaa
Karfiol sa môže kombinovať, napr. pridať na jemno nakrájanú údeninu, alebo ešte inú zeleninu, nebudú síce karfiolové, ale budú dobré aj tak.
bedrunka
Tieto jednoduché placky máme radi preto, že chutia ako vyprážaný karfiol a bez veľkej roboty s obaľovaním a vyprážaním ružičiek. S údeným mäskom sú už iné, a so strúhankou takisto.
azza
vyzera to super ,hneď dnes to vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia