Recept som pred pár desiatkami rokov vyčítala v čas.Vlasta. Za tie roky sa nikomu neprejedol, môžeme ho jesť aj 3 razy do týždňa.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol vcelku uvariť v osolenej vode - nie do mäkka. Vybrať na sitko a nechať odtiecť a vychladnúť.
- 2
Rozpučiť vidličkou tak, aby zostali aj väčšie kúsky. Posypať grísom a premiešať. Pridať vajíčka, soľ a znovu vymiešať.
- 3
Lyžicou naberať a roztrieť na rozohriaty olej. Obrátiť a hotové vyberať na pijavý papier. Ak sa rozsýpajú pridať vajíčko, ak sú roztečené tak grís.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
grisk podobně jako u nás gryzek. Bylo by moc zajímavé vysledovat jaký
vlastně mají původ některá slova o kterých si myslíme, že jsou z našeho kraje.