Mramorované veľkonočné vajíčka

sonulienka - fotkasonulienka, 1. apríla 2013

Takéto vajíčka u nás tradujú po generáciách.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Obalíme si vajíčka v cibuľovej šupke,zabalíme do handričiek a obmoceme cvernou. Dáme variť a necháme vychladnút v tej vode čo sa vajíčka varili.

    Mramorované veľkonočné vajíčka - obrázok 1
  2. 2

    Potom ich trochu natrieme aby sa boli trochu lesklé.

    Mramorované veľkonočné vajíčka - obrázok 2
  3. 3

    No a možu prísť kupači.

    Mramorované veľkonočné vajíčka - obrázok 3

Diskusia k receptu

radost
@sonulienka
aj my-čo pamätám-sme takéto cibuľové vajíčka museli mať...potom slaninkou vyleštiť...bez toho sa-akoby-na tieto sviatky-nedalo dobre žiť...:-)
máme zimný..mrazivý..s kopou snehu...ale slnečný-deň...zimná nádhera..aj sme sa vonku pofotili pod obťažkanými snehom stromami s korbáčom a vajíčkami-pre spomienku dobudúcna...lebo-veru sa to neuverí...bez dokladu-takúto že máme prvoaprílovú parádu...!!
želám radostný deň..!!
sonulienka
@radost ďakujem veru toto si už dlho nik nepamatá takúto Veľkú noc aj mi máme sneh a zimu slniečko síce svieti ale zubaté.
jody
My sme este zvykli pred zabalenim do supky polzit na vajicko rozne listky, napr. petrzlenovy a pod., spravilo to krasnu kresbu. :-)
tinca
košíček ako mladá nevesta,krásne:)
isabel2
Krásne vajíčka,niekedy to skúsim,pamätám si,že sa takto farbili dávno.Sú stále nádherne.Dostala som vŕtané vajíčka,ja som robila servítkovou technikou.Robme si radosť navzájom.
isabel2
Škoda,že tie vŕtané neviem nafotiť,sú nádherne.Keď sa to naučím,pridám aj foto.
altyn
Redakcia prosím opravte názov na"mramorované". Takto to vyzerá že tie vajcia "sú z mramoru" a oni sú pritom iba "mramorované"... A to je dosť veľký rozdiel, na jedných si môžete vylámať zuby a na druhých si môžete pochutnať. ;-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia