Grilovaná chobotnica s fazuľou
Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 17. augusta 2021
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 17. augusta 2021
Foto: archív Miloša Mikuša
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Chobotnicu poumývame pod studenou vodou a ponoríme ju celú do vriacej vody trikrát po sebe asi na 1-2 minúty. Potom ju vložíme do hrnca so studenou vodou, do ktorej sme pridali soľ, cesnak a koreniny. Pomaly varíme asi 50 minút.
- 2
Uvarenú chobotnicu necháme vo vode pomaly chladnúť. Odrežeme hlavu, ramená, prekrojíme na polovicu a odstránime chrupavku okolo úst. Jednotlivé časti potrieme olivovým olejom, okoreníme a pár minút grilujeme z každej strany.
- 3
Fazuľa: Nakrájaný pór opečieme na olivovom oleji, pridáme paradajkové pyré, uvarenú fazuľu, pokrájané mangoldové listy a krátko povaríme. Dochutíme korením, soľou a medovkou.
Tiež grilovaná chobotnica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu