Grilovaná chobotnica
Grilovaná chobotnica

Grilovaná chobotnica s fazuľou

Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 17. augusta 2021
Grilovaná chobotnica s fazuľou
Foto: archív Miloša Mikuša
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

1 ks väčšia
2 strúčiky
1-2 ks
1 ČL
Fazuľa:
500 g uvarená
200 g mladý
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chobotnicu poumývame pod studenou vodou a ponoríme ju celú do vriacej vody trikrát po sebe asi na 1-2 minúty. Potom ju vložíme do hrnca so studenou vodou, do ktorej sme pridali soľ, cesnak a koreniny. Pomaly varíme asi 50 minút.

  2. 2

    Uvarenú chobotnicu necháme vo vode pomaly chladnúť. Odrežeme hlavu, ramená, prekrojíme na polovicu a odstránime chrupavku okolo úst. Jednotlivé časti potrieme olivovým olejom, okoreníme a pár minút grilujeme z každej strany.

  3. 3

    Fazuľa: Nakrájaný pór opečieme na olivovom oleji, pridáme paradajkové pyré, uvarenú fazuľu, pokrájané mangoldové listy a krátko povaríme. Dochutíme korením, soľou a medovkou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha