Foto: jody
Sestra voľakedy s dešpektom nazývala rôzne vňate a kadejaké bylinky krokodílmi. Hlavne ak sa nedali z jedla odstrániť. Najviac sa hnevala, keď som pridala Zobraziť celý popisSestra voľakedy s dešpektom nazývala rôzne vňate a kadejaké bylinky krokodílmi. Hlavne ak sa nedali z jedla odstrániť. Najviac sa hnevala, keď som pridala vňať do cestíčka na vyprážanie. Odvtedy ho tak volám. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V krokodíloch sa dá vyprážať kadečo. Tentokrát bedle a cukina. Bedle nakrájame na trojuholníčky, cukinu na kolieska. Nesoliť!
-
2
Pripravíme cestíčko, podstatné je veľké množstvo nadrobno nakrájaných "krokodílov". :-) Je jedno, aké dáte, ja som dala, čo bolo po ruke.
-
3
A veselo vyprážame po oboch stranách do chrumkava ...
-
4
Medzitým si prichystáme suroviny na šalát. Je skutočne úžasný verte, neverte...
-
5
Rajčiny nakrájame na tenučké kolieska, či polkolieska. Dôležité je veľké množstvo cesnaku. Dávali sme celú hlavičku. Popučený ho zmiešame so soľou, pridáme olej a nakoniec čerstvú bazalku. Vmiešame do rajčín a necháme postáť, nech sa spoja chute.
-
6
No a potom len sevírujeme. Robili sme k tomu hodvábnu zemiakovú kašu s do hneda opraženou cibuľkou. Krokodílková cukina:
-
7
Bedlička s vlnkovanou kašou:
-
8
A ešte kto má chuť, s tatarkou...
nakrájené dýňové a patizonové květy a bylo to nejen chutné
ale i pěkně žluté.