Pasta s cuketou

domima - bez fotkydomima, 19. júla 2013
Pasta s cuketou
Foto: domima

Pasta s cuketou predstavuje ľahké, zdravé a rýchle jedlo, ktoré je schopný uvariť každý. :) Tento recept pochádza z mojej hlavy, pretože rada Zobraziť celý popisPasta s cuketou predstavuje ľahké, zdravé a rýchle jedlo, ktoré je schopný uvariť každý. :) Tento recept pochádza z mojej hlavy, pretože rada experimentujem a skúšam nové recepty. Cestoviny zbožňujem a tiež k nim rada tvorím nové omáčky, podľa toho, načo mám v tej chvíli chuť. Pasta s cuketou vznikla úplne náhodou, keď som prišla strašne hladná z brigády. V záhradke sme mali veľa cukiet, tak som sa ich snažila využiť. Nakoniec z toho vznikol nový recept, ktorý všetkým doma chutil . :)

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
1 balík
2 dcl
500 g
500 g
200 g




Postup

  1. 1

    Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej a pridáme na kocky pokrájané cuketky. Necháme cca 5 min. dusiť, občas premiešame. Neskôr pridáme na kocky pokrájané paradajky. Ochutíme soľou a oreganom.

  2. 2

    Medzitým dáme variť vodu na cestoviny. Môžme ju ochutiť soľou a pridať olivový olej, aby sa cestoviny nelepili.

  3. 3

    Nakoniec pridáme k cuketám a paradajkám pasírované paradajky. Pridáme olivy a čerstvú bazalku, necháme povariť. Keď je omáčka hotová, podávame s cestovinami a na vrch, pre ešte lepšiu chuť, pridáme postrúhaný syr podľa vlastného výberu.

Diskusia k receptu

jujoska
asi mame rovnake chute, lebo presne taketo cukinove omacky robievam na cestoviny aj ja. S malym rozdielom, ze ja este chvilku poprazim na oleji nadrobno nasekany cesnak a supsnem tam aj nejaku tu cili papricku. Nech to ma grady :-)
safran
Ja zas prvýkrát rada uvarím recept presne, až potom si napíšem, čo a ako by som druhýkrát vylepšila, ale neboli doma zelené olivy. Takže aj s tmavými je tento recept veľmi dobrý :-)
sikulky
tak taketo super recepty nam nasa Mimka vyvara casto...:), je sikulka