Foto: janger
Spravila som dnes takuto kavovu granitu-ladovu kavu. Servirovala som na dva sposoby . Jeden len tak, s likerom a druhy so slahackou, zmiesanou s Zobraziť celý popisSpravila som dnes takuto kavovu granitu-ladovu kavu. Servirovala som na dva sposoby . Jeden len tak, s likerom a druhy so slahackou, zmiesanou s mascarpone.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Spravime silnu kavu, dame do nej cukor. Vylejeme do nadobky vhodnej na zmrazovanie. Nechame vychladit.
-
2
Dame do mraznicky. Kazdu pol hodinku premiesame vidlickou. Po prvej polhodinke to vyzera takto.
-
3
Zase neskor takto.
-
4
Tak sa nam to stale viac a viac zmrazuje, az nakoniec to vyzera takto. Trvalo to priblizne tri hodiny. Ale to zalezi od vykonu mraznicky.
-
5
A potom to uz dame do poharov. Upravime podla chuti. Moznosti je vela. Ja som dala do jedneho pohara granitu a k nej poharik likeru, ktorym sa to poleje. Liker moze byt napriklad kavovy, pomarancovy.... Ja som dala amaretto. A druhy pohar som spravila tak, ze som striedala vrstvu granity, na to slahacku zmiesanu s mascarpone (mascarpone nemusi byt), zase granitu a zakoncila som slahackovou zmesou. Trosku som to poprasila kakaovym praskom. A zbytok som dala do mraznicky na druhykrat.
Diskusia k receptu