Foto: ancicka
Aj takýto je veľmi chutný.
40
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
150 g domáca |
|
2 ks celé |
|
1 ks |
|
2,5 dl vlažné |
|
1 čl |
|
2 PL |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
2 PL |
|
1/2 |
|
Makova plnka: | |
150 g |
|
1/2 |
|
2 Pl |
|
pár kvapiek. |
|
na zaparenie |
|
Posypka: | |
50 g |
|
2 PL |
|
4-5 PL |
|
podľa potreby /marmeláda |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovin vypracujeme hladké cesto.
-
2
Cesto necháme troška podkysnúť,
-
3
a vyložíme na dosku.Z toho množstva cesta bude na dva plechy.Rozdelíme napoly a vyvaľkáme vo veľkosti plechu.Preložíme na vymastený plech a pripravime si plnky.
-
4
mak zaparíme podľa návodu.
-
5
Tvaroh vymiešame,
-
6
cesto zatiaľ nam trocha podkysne a takto pokvackame striedavo plnky na obidva cesta.
-
7
Na to posypeme posypkou a dáme upiecť.
-
8
Plnka pri pečení sa sama rozloží a takto to vyzera po upečení.
@marcy ,Ja väčšinou používam čerstvé droždie,aj tu sa môže urobiť s čerstvým,ale pre prípad,že chcem narýhlo niečo upiecť a nemám čerstvé,tak mám po ruke suché.Toto je z jednoty.