Pokvackaný koláč fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 19. augusta 2011
Pokvackaný koláč (fotorecept)
Foto: ancicka

Aj takýto je veľmi chutný.

40
porcií
45 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
250 g
150 g
150 g domáca
2 ks celé
1 ks
2,5 dl vlažné
1 čl
2 PL
Tvarohová plnka:
250 g
2 PL
1/2
Makova plnka:
150 g
1/2
2 Pl
pár kvapiek.
 na zaparenie
Posypka:
50 g
2 PL
4-5 PL
podľa potreby /marmeláda




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovin vypracujeme hladké cesto.

    Pokvackaný koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto necháme troška podkysnúť,

    Pokvackaný koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a vyložíme na dosku.Z toho množstva cesta bude na dva plechy.Rozdelíme napoly a vyvaľkáme vo veľkosti plechu.Preložíme na vymastený plech a pripravime si plnky.

    Pokvackaný koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    mak zaparíme podľa návodu.

    Pokvackaný koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tvaroh vymiešame,

    Pokvackaný koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    cesto zatiaľ nam trocha podkysne a takto pokvackame striedavo plnky na obidva cesta.

    Pokvackaný koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na to posypeme posypkou a dáme upiecť.

    Pokvackaný koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Plnka pri pečení sa sama rozloží a takto to vyzera po upečení.

    Pokvackaný koláč (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

renama
mňam, si mi urobila chuť..............musím niečo také urobiť cez víkend a skúsim aj ten Tvoj pokvackaný koláč :)
tatranka
Zaujímavý koláčik.Ešte pridať orechy a tak ako uvádza @zdezda mal by zloženie štedráka.A robil by sa jednoducho.Ukladám.
hubata
Škaredý názov, ale chutný koláčik a dobrý nápad ! Ukladám lebo ho netreba čačkať.
marcy
kde si kupovala droždie ?.....rýchly proces,výsledok úžasný :)
angelheart
aký super nápad na koláčik, určite vyskúšam :) Presne ako hovori @hubata - netreba čačkať, čo ja veľmi neviem :( :-D
ivkagal
Aj mne sa paci tento recept je rychly a urcite chutny:))
ancicka
Som rada,že sa vám koláčik páči.
@marcy ,Ja väčšinou používam čerstvé droždie,aj tu sa môže urobiť s čerstvým,ale pre prípad,že chcem narýhlo niečo upiecť a nemám čerstvé,tak mám po ruke suché.Toto je z jednoty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia