Foto: mojack
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
korpus tortový svetlý: | |
4 ks |
|
200 g |
|
250 g |
|
100 ml horuca |
|
100 ml |
|
2/3 ks |
|
korpus tortový tmavý: | |
|
|
6 ks |
|
|
|
Plnka: | |
|
|
2 ks |
|
Poťah: | |
|
Postup
-
1
Plnka je robená v mikrovlnke ale pridala som tyčinky " Ľadové gaštany "
-
2
Korpus svetlý rozrežem na 3ks a tmavé na 2 ks, natriem plnkou , striedavo svetlý a tmavý.
-
3
Z týchto cukrikov som urobila poťahovú hmotu na vrch torty. Rozpustila som ich v mikrovlnke spolu s 0,5 dcl vody a pár kvapiek citronu.Trochu kakaa aby bola krémová farba a potom som pridala cukor .
-
4
Spracovaná a vyvaľkaná poťahová hmota sa položila na tortu a na obvod som "nalepila " plnenené čokoládové tyčinky.
-
5
Asi takto.
-
6
Nastúpila moja dcéra s ukladaním mini- / čokoládových, mliečnych a urobených/-vajíčok.
-
7
a dokončila.
Ináč, tortička je pekná, zvláštne zdobená ale neviem ani akom sa robí plnka, nie je ani počet tých ľadových tyčiniek. Nikto sa na nič nepýta, mrzí ma, že len ja mám toľko otázok.
K plnke - nechcela som opisovat recept, ktorý bol pridany len nedávno.
varecha.pravda.sk/recepty/krem-z-mikrovlnky-fotorecept/16...