Perkelt - ako na to

kikili - fotkakikili, 28. februára 2012

Zvládne to každý/á

15 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo kyslá
na zatrepku




Postup

  1. 1

    Ako na to: Umyjeme kura, vyrežeme trtol a rozporcujeme kura , necháme stiecť od vody. Očistíme cibuľu a pokrájame ju na tenučké pásiky, opečieme do zlatista na oleji. Pridáme papriku, premiešame, pridáme kura, premiešame a presmahneme (max. 1 minútu! aby paprika nezhorela), osolíme, podlejeme vodou. Dusíme na malom ohni cca 40 minút, pokiaľ sa nebude mäso oddeľovať ľahko od kosti. Občas premiešame. Zmiešame smotanu s múkou a podľa potreby s mliekom a vlejeme do uvareného mäsa. Necháme povariť 5 minút. Miešame, aby sa múka nepripálila. Podávame s cestovinou alebo haluškami.

Diskusia k receptu

tinca
u nás je tiež perkelt-so smotanou a paprikáš-bez. Klasika, ktorá vždy chutí
torticka
u nás sa tomuto hovorí paprikáš. Iný kraj, iný mrav. Ja po osmahnutí kuraťa dávam papriku. Po tomto obede je mi vždy zle, lebo sa objem.
evanaaa
Veru, aj u nás je to paprikáš, ale už sa na túto tému dosť hovorilo, máme to radi so smotanou, aj bez.
hannah22
dobré a máme ho radi so špenátovými haluškami.... :))
risirisi
aj ja pridám hrčicu, ale predtým ešte zdusím s masom lečo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia