Rožky pivce fotorecept
Foto: petullka
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
Z teplého piva, 2 PL mlieka, lyžičky cukru a droždia necháme vzísť kvások.
-
2
Múku preosejeme do misy, primiešame lyžičku soli, 1 žĺtok, olej a kvások a vymiesime hladké cesto, necháme kysnúť aspoň 45 minút na teplom mieste.
- 3
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rukami sformujeme do valca a rozdelíme na 12 častí.
- 4
Každú časť formujeme rukami do guľky, necháme chvíľku (5 minút) podkysnúť a z každej guľky vyvaľkáme trojhrannú placku a tú zrolujeme do tvaru rožka (širšiu časť rolujeme k užšej).
- 5
Rožky poukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme s bielkom zmiešaným s 1 lyžicou mlieka. Posypeme hrubozrnnou soľou a rascou a až potom dáme rúru vyhriať na 220 stupňov (zatiaľ rožky podkysnú).
- 6
Vložíme do vyhriatej rúry a znížime teplotu na 200 stupňov a pečieme 25 minút.
- 7
Upečené rožky preložíme z plechu na mriežku (aby zo spodu nezvlhli a ostali chrumkavé) a necháme vychladnúť. My sme si k nim dali domáci parížsky šalát.
- 3
Aj ja, hlavne tu hrubozrnnú soľ na vrchu, mňam?
Ak by nevadila jedna hlúpa otázka, keďže vidím že ty si tu už dlhšie.... Na komentáre chodí nejaké upozornenie (ako napr. na Facebooku) alebo si musím vždy prejsť svoje recepty a všetky komentáre? Nechcem aby to vyzeralo, že ignorujem komentáre, že som arogantná, ale ani sa mi to nechce zakaždým kontrolovať.
Všetky komentáre k svojim receptom nájdete, keď v menu kliknete na Moja Varecha a potom na Reakcie na mňa. Tu nájdete komentáre, v ktorých vás označili @petullka :
varecha.pravda.sk/moja/reakcie-na-mna/...
No super, ďakujem pekne ?
Áno, cesto je dosť husté, ale ja som ho tak spravila zámerne, aby bolo skor ako na pizzu, nie na knedľu, aby sa mi s ním ľahšie pracovalo. Ale vidím, že si šikovná gazdiná a prispôsobila si si ho, rožky sú krásne, šikulka.