Pivné rožky
Pivné rožky

Rožky pivce fotorecept

petullka - fotkapetullka, 10. októbra 2020
Rožky pivce (fotorecept)
Foto: petullka
12
porcií
25 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
200 ml
3 PL
1 ČL
1 ČL
1 ks
30 g
50 ml
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z teplého piva, 2 PL mlieka, lyžičky cukru a droždia necháme vzísť kvások.

    Rožky pivce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme do misy, primiešame lyžičku soli, 1 žĺtok, olej a kvások a vymiesime hladké cesto, necháme kysnúť aspoň 45 minút na teplom mieste.

  3. 3

    Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rukami sformujeme do valca a rozdelíme na 12 častí.

    Rožky pivce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každú časť formujeme rukami do guľky, necháme chvíľku (5 minút) podkysnúť a z každej guľky vyvaľkáme trojhrannú placku a tú zrolujeme do tvaru rožka (širšiu časť rolujeme k užšej).

    Rožky pivce (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rožky poukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme s bielkom zmiešaným s 1 lyžicou mlieka. Posypeme hrubozrnnou soľou a rascou a až potom dáme rúru vyhriať na 220 stupňov (zatiaľ rožky podkysnú).

    Rožky pivce (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vložíme do vyhriatej rúry a znížime teplotu na 200 stupňov a pečieme 25 minút.

    Rožky pivce (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené rožky preložíme z plechu na mriežku (aby zo spodu nezvlhli a ostali chrumkavé) a necháme vychladnúť. My sme si k nim dali domáci parížsky šalát.

    Rožky pivce (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu