Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky fotorecept

elekra - fotkaelekra, 2. novembra 2012
Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept)
Foto: elekra

Aby mäso dlho nestálo v mrazničke tak ho zvyknem obmieňať. Tentoraz prišla na rad bravčová panenka ...

6
porcií
15 -20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2-3 plátky
2-3 plátky
2 ks
1/2 kg
1/2 hlávky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku pokrájam na tenké plátky, osolím, okorením mletým čiernym korením, na polovicu rezníkov uložím primeraný kúsok syra

    Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a šunky,

    Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zakryjem ďalším plátkom panenky,

    Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    prichytím ihličkami

    Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a obalím v klasickom trojobale

    Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a vysmažím. Vysmažené nechám odkvapkať na papierovom obrúsku.

    Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Očistené a na kocky pokrájané zemiaky dám variť do osolenej vody. Nechám povariť asi 10 minút. Potom k nim pridám karfiol rozobratý na ružičky a uvarím do mäkka,

    Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    scedím a popučím,

    Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridám petržlenovú vňať a premiešam. Nemastím, zemiaky s karfiolom prelejem na tanieri výpekom (môj to má takto rád).

    Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    K mini Cordon bleu a zemiakom sme mali šalát z kvasenej kapusty s mrkvou.

    Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
používateľ nemá avatar
plk
Modry gordon (alebo gordonova modra :-) ) ma sice velmi nezaujal... nic v zlom, meso ja nemusim. Ale tie karfiolove zemiaky. To urcite vyskusam. Dobra kombinacia, este som o takom nepocul.
ja som nikoho osobne netituloval,ale ak sa vas to doktlo tak prepacte..
bolo nutne na toto poukazat,lebo stale vela ludi zije v domneni,ze to tak ma byt.ani sa necudujem ked si to precitam aj na jedalnych listkoch v restauracich.
je to obľúbené jedlo môjho syna, už v pondelok si ho objednal na nedeľu, takže nemusím nič vymýšľať - zemiačky s karfiolom som urobila minule, keď som varila zemiaky a zároveň karfiol parila nad nimi - karfiol sa rozvaril, a tak som ich šupla k zemiakom - a bolo...:-))
na com mam popracovat?na pravopise?v mojich prispevkoch nie je ziadna pravopisna chyba,iba vynechane pismenko-co je bezny preklep.vyprosujem si taketo invektivy od niekoho,co napise slovo MUDRI v jednotnom cisle.
používateľ nemá avatar
plk
Ludkovia nestastni... Ved nema zmysel sporit sa o nazov. Mna zaujala ta priloha (lebo som nemesozrut). A ostatnych to meso lebo to tak mate radi. Ved o nic nejde. Tento recept je velmi pekny aj "hlavnou" castou (mesojedi) aj "prilohou" (nemesojedi). Nech si kazdy vyberie svoju cast alebo celok. Ceni sa hlavne napad a odvaha. No nie? Za mna - velke plus za napad zemiaky+karfiol.
no to je teda, dnes som bola redakciou doporucena precitat si dlhu diskusiu pretoze som sa vyjadrila k receptu o zemiakoch.
A tu znova ide o vec, ktora je taka typicka v poslednom case, ze ked niekto opravi recept akokolvek autor to prijme niekedy fajn ako teraz /alebo absolutne tvrdohlavo zapiera a zautoci na cloveka co mu radi/, ale ti ostatni sa zacnu burit ako osi a trepat nezmyselne naviac s chybami, ktore su tu tiez velkym nedostatkom.

Samozrejme ze sa ma prepacit tym zijucim v zahranici ved nemate predstavu co je to zit v cudzom jazyku 24/7 a nie kazdy ma moznost mat kontakt s domacimi a samozrejme ze chyby sa stanu kedze nasa rec je komplikovana.
Ale to, ze tu pisu mladi este skolopovinni autori recepty so zlou vetnou skladbou, hrubkami a este sa aj urazaju a vysmeju ze co uz? naviac v nedokonalom recepte, ktory je odflaknuty a casto bez vysvetlenia postupu je ozaj nedostojne tejto stranky.

Tento recept je fajn aj priloha k nemu a to, ze nazov bol opraveny je na mieste, pretoze ked si date do hladaj spravny nazov, tento by sa nenasiel, co by bola skoda, pretoze je aj pekne nafoteny.
Ja ho veru presne takto vyskusam, lebo je jednym z tych, co sa tu ma uvadzat(!) a v poslednych mesiacoch tu taketo velmi chybaju.
Takze niekedy sa treba zamysliet.

Osobne sem chodim kvoli inspiracii nasej fantastickej kuchyne, pretoze dokazeme varit svetove ak sa dodrziavaju spravne postupy hlavne tych original receptov a nase zienky veru vedia navarit. Som rada, ze mam tu moznost cerpat rady tych skusenych a osvedcenych a naucit sa varit tak, aby som sa za podane jedlo nemusela hanbit aj ked som zrejme esate len v zaciatkoch pretoze stranky s jedlami su dnes take pestre.

Pridaj komentár k receptu: