Mini Cordon bleu a karfiolové zemiaky fotorecept
Foto: elekra
Aby mäso dlho nestálo v mrazničke tak ho zvyknem obmieňať. Tentoraz prišla na rad bravčová panenka ...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku pokrájam na tenké plátky, osolím, okorením mletým čiernym korením, na polovicu rezníkov uložím primeraný kúsok syra
-
2
a šunky,
-
3
zakryjem ďalším plátkom panenky,
-
4
prichytím ihličkami
-
5
a obalím v klasickom trojobale
-
6
a vysmažím. Vysmažené nechám odkvapkať na papierovom obrúsku.
-
7
Očistené a na kocky pokrájané zemiaky dám variť do osolenej vody. Nechám povariť asi 10 minút. Potom k nim pridám karfiol rozobratý na ružičky a uvarím do mäkka,
-
8
scedím a popučím,
-
9
pridám petržlenovú vňať a premiešam. Nemastím, zemiaky s karfiolom prelejem na tanieri výpekom (môj to má takto rád).
-
10
K mini Cordon bleu a zemiakom sme mali šalát z kvasenej kapusty s mrkvou.
ja poznam len cordon bleu.
cs.wikipedia.org/wiki/Cordon_bleu...
bolo nutne na toto poukazat,lebo stale vela ludi zije v domneni,ze to tak ma byt.ani sa necudujem ked si to precitam aj na jedalnych listkoch v restauracich.
aj to je chutné.
A tu znova ide o vec, ktora je taka typicka v poslednom case, ze ked niekto opravi recept akokolvek autor to prijme niekedy fajn ako teraz /alebo absolutne tvrdohlavo zapiera a zautoci na cloveka co mu radi/, ale ti ostatni sa zacnu burit ako osi a trepat nezmyselne naviac s chybami, ktore su tu tiez velkym nedostatkom.
Samozrejme ze sa ma prepacit tym zijucim v zahranici ved nemate predstavu co je to zit v cudzom jazyku 24/7 a nie kazdy ma moznost mat kontakt s domacimi a samozrejme ze chyby sa stanu kedze nasa rec je komplikovana.
Ale to, ze tu pisu mladi este skolopovinni autori recepty so zlou vetnou skladbou, hrubkami a este sa aj urazaju a vysmeju ze co uz? naviac v nedokonalom recepte, ktory je odflaknuty a casto bez vysvetlenia postupu je ozaj nedostojne tejto stranky.
Tento recept je fajn aj priloha k nemu a to, ze nazov bol opraveny je na mieste, pretoze ked si date do hladaj spravny nazov, tento by sa nenasiel, co by bola skoda, pretoze je aj pekne nafoteny.
Ja ho veru presne takto vyskusam, lebo je jednym z tych, co sa tu ma uvadzat(!) a v poslednych mesiacoch tu taketo velmi chybaju.
Takze niekedy sa treba zamysliet.
Osobne sem chodim kvoli inspiracii nasej fantastickej kuchyne, pretoze dokazeme varit svetove ak sa dodrziavaju spravne postupy hlavne tych original receptov a nase zienky veru vedia navarit. Som rada, ze mam tu moznost cerpat rady tych skusenych a osvedcenych a naucit sa varit tak, aby som sa za podane jedlo nemusela hanbit aj ked som zrejme esate len v zaciatkoch pretoze stranky s jedlami su dnes take pestre.