Šištičky s mandľami

Mária Miklovičová
šéfcukrárka Grand Restaurantu v Piešťanoch, 11. decembra 2011
Šištičky s mandľami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

200 g, podrvené
100 g
100 g
120 g
2 PL
4 PL
4 PL
2 PL
1 balíček




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme tvárnu hmotu, z ktorej vymodelujeme malé šišky, do ktorých napicháme mandle. Necháme v chlade dobre stuhnúť.

  2. 2

    Nakoniec polejeme čokoládovou polevou, nie príliš tuhou, môžeme pridať na zriedenie trochu oleja. Šišky môžeme napichnúť na špajdľu, aby sa lepšie celé obliali. Pred stuhnutím posypeme cukrom alebo kokosom.

Diskusia k receptu

tinca
videla som ich v časopise Varechy, hrozne sa mi páčili, ale už mám 10 druhov, ešte zajtra vyzdobím srdiečka a končím
gittka
bože,ja nemám ešte nič upečené...nejak nestíham,ale tieto sú krásne
babidka
ja som ich tiez nasla v casopice Varecha a velmi sa mi pacia , takze uz uvazujem ze asi ich urobim.krasne su ...
sonulienka
sú naozaj krásne ale aj ja už toho mám až až ale pre istotu ukladám
valeri
no to je krása, ale už mám zo 10 druhov upečených, tak až niekedy nabudúce. Ukladám :-))
zuzliak
toto je nadherne- uzasne a typicky slovenske :) Blahozelam k napadu aj prevedeniu :)
zoe33
Prepacte čo sa tým mysli v receptoch Pl ? dakujem
fiby
Sú naozaj ako umelecké dielo.
zoe33
njdevil ďakujem za odpoved. :) nebola som si istá, je to uz 16 rokov čo žijem v cudzine
zuzana78
roobila som ich a nebola som spokojna,cesto makke av poleve sa rozpadavali aj mandle,takze to obalilo ako celok...
alexdidi
Tiež som ich robila,sú krásne ako aj na obrázku,aj chutné,aj s cestom sa mi dobre pracovalo,ale tá robota s napichovaním mandlí a potom polievaním polevou!!!!Nechala som ich tuhnúť pred polievaním cez noc.Ak sa odhodláte ich robiť,obrňte sa veľkou trpezlivosťou.
zuzana78
no to je pravda,veeeelka trpezlivost a je asi lepsie ich nechat trochu stuhnut,lebo sa zle obaluju...
marym
Tieto šišiky možte robit z hociakých odrezkov čo vam zostane pri okrajovaní vašich dobrôt.Dochutit podla svojej fantazie a surovín ake mate k dispozícii a je pravda že čo sa týka mandlí tak nie všetky su dost pevne na vpichovanie no všetko zaleži k akej surovine sa dostanete.
martamm
Mária, krása, vyzerajú ako skutočné, super nápad, ukladám, ja síce polejem mliečnou čokoládou, lebo naši maškrtníci horkú nemusia, ale to snáď nebude vadiť :)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia