Foto: malinka711
Každé leto zvyknem robiť túto cuketovú buchtu s rôznym ovocím a obmenami ..... dnes ma napadlo upiecť namiesto buchty na plech bábovku ......
porcií
na 160 °C
Suroviny
Základné cesto na cuketovú buchtu: | |
350 g |
|
350 g |
|
180 g |
|
1 ks |
|
200-250 ml |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
Ostatné prísady: | |
1 ks |
|
3-4 ks |
|
|
Postup
-
1
Cuketu ošúpeme a nahrubo postrúhame. Necháme odtiecť prebytočnú šťavu.
-
2
Múku s práškom do pečiva preosejeme do väčšej misy a premiešame s cukrom.
-
3
Vajcia vymiešame s mliekom (najprv pridám len 200 ml a keď je cesto tuhé, tak dolejem aj zvyšok mlieka), zmes prilejeme k múke a dobre premiešame.
-
4
Nakoniec zapracujeme nastrúhanú cuketu, z ktorej ešte rukami vytlačíme šťavu. Teraz by sme mohli cesto vyliať na plech a upiecť klasickú buchtu. Ale ja som pridala ešte nastrúhanú Margot tyčinku ...
-
5
Formu na bábovku dobre vymastíme a vysypeme múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy a poukladáme polovice marhúľ tak, aby sa nedotýkali stien formy.
-
6
Opatrne prikryjeme zvyšným cestom a pečieme v rúre na 160° C asi 45 minút.
-
7
Upečenú bábovku necháme trochu vychladnúť vo forme a potom vyklopíme...
-
8
Bábovku polejeme rozpustenou polevou, necháme stuhnúť a podávame.
To nemôže byť zlé :-)