Sladká pikantná omáčka z červeného hrozna vhodná k hovädziemu mäsu alebo divine.
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle zľahka orestujeme rozpučené alebo pre krojené bobule hrozna (preferujem tmavšie odrody s ovocnou a výraznejšou chuťou ako je alibernet). Pridáme nakrájané čili papričky (podľa chuti - ale bohato stačí jedna). Pridáme citrónovú kôru, škoricu a korenie štyroch farieb. Všetko podlejem vodou a necháme 5 minút prevrieť, alebo kým sa neodparí väčšina vody.
- 2
Celú zmes prepasírujeme cez jemné sitko. Mala by nám ostať krvavo červená omáčka, ktorú podávame k divine, ale hodí sa aj k hovädziemu pečenému mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu