Hroznová omáčka k divine

sidneckij - fotkasidneckij, 5. októbra 2012

Sladká pikantná omáčka z červeného hrozna vhodná k hovädziemu mäsu alebo divine.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na masle zľahka orestujeme rozpučené alebo pre krojené bobule hrozna (preferujem tmavšie odrody s ovocnou a výraznejšou chuťou ako je alibernet). Pridáme nakrájané čili papričky (podľa chuti - ale bohato stačí jedna). Pridáme citrónovú kôru, škoricu a korenie štyroch farieb. Všetko podlejem vodou a necháme 5 minút prevrieť, alebo kým sa neodparí väčšina vody.

  2. 2

    Celú zmes prepasírujeme cez jemné sitko. Mala by nám ostať krvavo červená omáčka, ktorú podávame k divine, ale hodí sa aj k hovädziemu pečenému mäsu.

Diskusia k receptu

nonna
Môže byť super a variácií je nespočet, najmä v použití korenia. Ukladám do KK!
fialka49
Ďakujem, Sidneckij, už som dlho zháňala takýto recept.
jayrro
Koľko vydrží takáto omáčka? Dá sa prípadne aj sterilizovať, alebo odložiť do pivnice? Tak či onak, znie to super, vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia