Čokoládová torta

nelajsia - fotkanelajsia, 3. februára 2010

Mám ju od kamarátky z Viedne... skoro ako originál Sacherovej torty

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
160 g
160 g
160 g
160 g
 troška




Postup

  1. 1

    Tuk, práškový cukor a 6 žĺtkov vyšľaháme do penista, pridáme mäkkú čokoládu.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme do horeuvedenej masy spolu s múkou a práškom do pečiva.

  3. 3

    Pečieme pomaly pri teplote 170 stupňov cca 1 hodinu. Pár minút necháme ešte v rúre odpočívať.

  4. 4

    Vychladnutú prerežeme pozdĺžne na polovicu a naplníme džemom, polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

jankaost
Výborná torta, len odporúčam prekrojiť 2-3x, bude šťavnatejšia. Potrela som tortu aj komplet zvonku, je to dobré robiť deň vopred, džem trošku oschne a lepšie sa bude chytať na to poleva.
spela
zajtra vyskusam ,a uvidim ako im bude chutit :




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia