Foto: Pravda
na 175 °C
Postup
-
1
Bielky spolu s cukrom a 2 PL vody vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame k nemu žĺtky. Múku, kypriaci prášok, maizenu a kakao zmiešame a pridáme k vajciam.
- 2
Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme asi 35 minút pri teplote 175 °C.
- 3
Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a rozkrojíme vodorovne na 3 časti. Želatínu necháme vo vode zmäknúť, vyžmýkame ju a zohrejeme, kým sa nerozpustí.
- 4
Primiešame k nej vaječný likér a zmes necháme na chladnom mieste, kým nezačne tuhnúť. Smotanu vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom a vmiešame do likérovej želatíny.
- 5
Jednu vrstvu cesta natrieme krémom, položíme na ňu druhú časť, znova natrieme krémom a uložíme tretiu časť.
- 6
Tortu potrieme krémom aj zvonku a ozdobíme podľa vlastnej fantázie dekoračným materiálom podľa vlastného výberu – marcipánovými zajačikmi, malými čokoládovými vajíčkami, farebnými cukrovými ozdobami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu