Foto: veronkag
Patizón je úžasná zelenina ktorá sa nemusí iba vyprážať :)
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Z patizónu odkrojíme vrch a vydlabeme ho. Vydlabanú dužinu si pokrájame na kocky. Patizón posolíme a necháme postáť.
-
2
Na panvicu dáme olivový olej a podusíme zeleninu. Každý si môže dať takú aká mu chutí. Pridáme dve tri lyžice kyslej smotany, pohánku lúpanú, syr, osolíme pridáme vegetu. Zmes dusíme cca 5-10 minút.
-
3
Vydlabaný patizón nám zatiaľ pustil vodu, ktorú vylejeme a patizón naplníme zeleninovo pohánkovou zmesou. Prikryjeme vrchnáčikom z patizónu a zabalíme do alobalu. Dáme na pekáč a pečieme asi 45 minút.
-
4
Zeleninovo-pohánkovej zmesi bude samozrejme viac, môžete nou naplniť napríklad papriku ktorú tiež zabaľte do alobalu. Ale tú pečte tak cca 20 min. Ja som zvyšnú zmes dodusila na panvici a zjedli sme to len tak s chlebíkom :)
Diskusia k receptu