Pizzový chlieb s cherry paradajkami a rozmarínom

frezia68 - fotkafrezia68, 14. augusta 2013
Pizzový chlieb s cherry paradajkami a rozmarínom
Foto: frezia68

Časopis Dobré jedlo uverejnil v auguste aj tento recept a ten posúch na obrázku vyzeral tak lákavo,že som upiekla.Bola tam dobrá rada,že kúpiť Zobraziť celý popisČasopis Dobré jedlo uverejnil v auguste aj tento recept a ten posúch na obrázku vyzeral tak lákavo,že som upiekla.Bola tam dobrá rada,že kúpiť hotové cesto na pizzu a už len doložiť ďaľšie suroviny a je to raz-dva.Ja som urobila kysnuté cesto podľa ich receptu a posúch je výborný.

90 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

450 g
350 ml
1/2 kocky
3 lyžice
1 lyžička
1 lyžička
Na obloženie:




Postup

  1. 1

    Vypracovala som klasické kysnuté cesto,ktoré má byť skôr riedke a tak vodu dolievam podľa potreby.Nechala som kysnúť,až zdvojnásobilo svoj objem.Po vykysnutí som cesto na doske vyvaľkala a dala na plech ešte kysnúť asi 1/2 hod.Medzitým som zapla rúru na 200°C.

  2. 2

    Cesto pekne nakyslo,tak som ho potrela olejom,prstami som urobila jamky ako na focacciu ( a je to asi focaccia v slovenskom preklade) a do nich som ukladala paradajky,prerezané na polovicu.

    Pizzový chlieb s cherry paradajkami a rozmarínom - obrázok 2
  3. 3

    Posypala soľou,cesnakom,ktorý som pokrájala na drobno a lístkami rozmarínu.Dala do vyhriatej rúry na 200°C asi na 35 min.,kým povrch nebol chrumkavý. A tu je upečený a ešte horúci,tak som mu pomohla skôr vychladnúť.

    Pizzový chlieb s cherry paradajkami a rozmarínom - obrázok 3
  4. 4

    Bol pekne nadýchaný a tu je už nakrájaný,hoci ešte trocha teplý.Dievčatá pečte,ku fazuľovici je pochúťkou.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !

    Pizzový chlieb s cherry paradajkami a rozmarínom - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne
taketo kedykolvek,dam klasicke paradajky..si mi utrafila zase chute:-) KK
mariamka
hned ma napadlo "aka pekna focaccia" :) ja by som ju este pred pecenim pokvapkala olivovym olejom, ako to robi Emanuel, ale aj takto je krasna, nadychana a iste chutna, pekna praca p. @frezia :)
eviana
Wooou... krásny chlebík, nadýchaný ako pierko... veru by bodol kúsok, mňam :)
radost
@frezia68
čo to -dievča-čo to stváraš..?? raz koláčik makový so slivkami..potom chlebík fajnový s rajčinami...a mne naprázdno drkocú zuby..práši sa mi z prázdnej huby...
nuž-šikovné máš rúčky...všetko ti ide poľahúčky...
chcela bych takýto chleba..ale najsamprv-teba m i tu treba...:-)
janger
@frezia68 , no to sa ti teda prvotriedne podarilo :-). Aj k sosovicovej (mame strasne radi) polievke vyborne :-).
ankabanka
ano, cokolvek doma pecene je vyborne.
u vas extra, ste velmi zrucna!
frezia68
Lichotíš mi,milá @rados ť,nevolaj ma,budeš mať dosť mojej váry,najprv zisti,ako doma varím.Nechutilo by Ti,ak máš žalúdok zdravý.Pridávam len,čo je dobré,ale ináč varím skromne :-)
palokuchki
@frezia68 , tvoj pizzovy chlebik s paradajkami vyzera velmi dobre. Ja som minule piekla s platkami zemiakov. S tvojim receptom si ma inspirovala a na buduce poukladam medzi zemiaky aj paradajky. Ten rozmarin tam da vybornu chut.

frezia68
@palokuchki : a ja zasa vyskúšam podľa teba,to si sama vymyslela?Vyzerá veľmi lákavo napr. ku zakysanke,žinčici... :-)
valeri
frezia, palokuchki, ste šikule :-)), aj ka stará gazdiná sa mám čo od Vás učiť a veľmi rada to robím :-)
manya
veľmi dobrá inšpirácia, vyskúšam.
manya
@fr ézia, ale tvoj vyzerá lepšie ako ten v časopise, náhodou som toto číslo kúpila, ja som vyskúšala recept zo str.13, tiež bol krajší ako v časopise a piekli ho aj kolegyne ( ja som " skúšačka"), boli spokojné, aj u nás bol vychválený .
frezia68
@palokuchki :Ďakujem za pripomenutie,pred 2 rokmi som Ti to pochválila a medzitým zabudla.Ale sa nediv,lebo niekedy neviem,čo som včera robila... :-),ale teraz už nezabudnem.O týždeň nám donesú domáce produkty zo záhradky,tak to vyskúšam a ďakujem :-)
frezia68
@manya :robila si tie višňové koláčiky?Škoda,že nepridáš recept.Želám pekný deň!
manya
@frezia , piekla som broskyňovú focacciu, recept nepridám, lebo neviem, ako to dostať do počítača, nemám čas sa to naučiť.
sracz
... ďalší nádherný a chutný "piZZa chlebík", milá @frezia68 a ja som, akosi, ehhhmm, "zaspal dobu"! Veľmi sa mi "pozdáva" a rázne klope na dvere našej Iowa kuchyne! Idem do toho podľa Teba, mimochodom *****, ale aj v niektorej s kobinácií, čo odzneli v komentoch! Ďakujem Ti a želám pohodu kočkám vof PO! -:)))
radost
@frezia68
časopis Dobré jedlo ponúkol dobré jedlo..vdaka tebe som ho dnes upiekla a po degustácii ortieľ vyriekla:
"Je to dobré jedlo!!"
myslela som pritom na vzdialenú kucháročku kdesi pod horami...takto-dnes-pri stole si bola s nami..:-)
želám =dobrý deň!=
frezia68
@rados ť: ďakujem za komentár a som rada,že chutilo,ak ešte máte,tak DOBRÚ CHUŤ !
elixir
uzasny kolacik, uz som ho aj ulozila... uz sa tesim na vyskusanie
brambora
dnes bol k sosovicovej omacke. dala som k rajcinkam aj olivy. bol fantasticky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia