Pizzový chlieb s cherry paradajkami a rozmarínom
Foto: frezia68
Časopis Dobré jedlo uverejnil v auguste aj tento recept a ten posúch na obrázku vyzeral tak lákavo,že som upiekla.Bola tam dobrá rada,že kúpiť Zobraziť celý popisČasopis Dobré jedlo uverejnil v auguste aj tento recept a ten posúch na obrázku vyzeral tak lákavo,že som upiekla.Bola tam dobrá rada,že kúpiť hotové cesto na pizzu a už len doložiť ďaľšie suroviny a je to raz-dva.Ja som urobila kysnuté cesto podľa ich receptu a posúch je výborný.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vypracovala som klasické kysnuté cesto,ktoré má byť skôr riedke a tak vodu dolievam podľa potreby.Nechala som kysnúť,až zdvojnásobilo svoj objem.Po vykysnutí som cesto na doske vyvaľkala a dala na plech ešte kysnúť asi 1/2 hod.Medzitým som zapla rúru na 200°C.
- 2
Cesto pekne nakyslo,tak som ho potrela olejom,prstami som urobila jamky ako na focacciu ( a je to asi focaccia v slovenskom preklade) a do nich som ukladala paradajky,prerezané na polovicu.
- 3
Posypala soľou,cesnakom,ktorý som pokrájala na drobno a lístkami rozmarínu.Dala do vyhriatej rúry na 200°C asi na 35 min.,kým povrch nebol chrumkavý. A tu je upečený a ešte horúci,tak som mu pomohla skôr vychladnúť.
- 4
Bol pekne nadýchaný a tu je už nakrájaný,hoci ešte trocha teplý.Dievčatá pečte,ku fazuľovici je pochúťkou.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !
- 2
čo to -dievča-čo to stváraš..?? raz koláčik makový so slivkami..potom chlebík fajnový s rajčinami...a mne naprázdno drkocú zuby..práši sa mi z prázdnej huby...
nuž-šikovné máš rúčky...všetko ti ide poľahúčky...
chcela bych takýto chleba..ale najsamprv-teba m i tu treba...:-)
u vas extra, ste velmi zrucna!
časopis Dobré jedlo ponúkol dobré jedlo..vdaka tebe som ho dnes upiekla a po degustácii ortieľ vyriekla:
"Je to dobré jedlo!!"
myslela som pritom na vzdialenú kucháročku kdesi pod horami...takto-dnes-pri stole si bola s nami..:-)
želám =dobrý deň!=