Jednoduchý a rýchly dezert fotorecept

danculka - fotkadanculka, 22. októbra 2011
Jednoduchý a  rýchly  dezert (fotorecept)
Foto: danculka
35ks
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 bal.
3ks
3ks
1dl až by bolo málo treba pridať trošku
1 bal.
1tbl.




Postup

  1. 1

    Piškóty a arašidy v cukre ,rozmixujeme na prach zmiesime z bielkom a mliekom na tuhšie cesto...

    Jednoduchý a  rýchly  dezert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kúpila som zvlášnu formičku a tú som aj vyskúšala na jednej strane sa dajú vytláčať venčeky,čiže rozvaľkali sme si cesto a vykrajovali venčeky....

    Jednoduchý a  rýchly  dezert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a druhá strana sa naplnila zmesou a vyklopila,ja som urobila z cesta guličku do ktorej som dala polvicu slivky a vtlačila do formičky a vyklopila...

    Jednoduchý a  rýchly  dezert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na plechu sú všetky druhy,pre čisté svedonia,že je tam vajce,cíce len bielok,dáme do rúry na 200 st 7 minút..

    Jednoduchý a  rýchly  dezert (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ukážka guličky a furmičky do ktorej ju idem vtlačiť...

    Jednoduchý a  rýchly  dezert (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    rozpustíme polevu a dezert ponamáčame do čoko polevy a ozdobíme...DOBRÚ CHUŤ!

    Jednoduchý a  rýchly  dezert (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ela77
Výborné, jednoduché a hlavne tá formička je 3 v jednom a úplne stačí, netreba hľadať v krabiciach všetky možné formičky, len prezraď , kde si ju kúpila. Vďaka.
ancicka
Mám jedem recept na venčeky,už som skúšala asi na dva spôsoby ale sa mi to nepáčilo.Táto formička by na tento rcp.bola ako stvorena.Kde si zohnala?
tinca
pekný rcp,tá formička je super vecička
akeber
pekné čajové pečivo , vyzdobené :-) ukladám napíšeš kde si kúpila formičku na venčeky?
tatranka
Zaujali ma tvoje veľmi šikovné a praktické formičky.Samozrejme aj recept.Určite naším vareškárkam odpovieš,kde si zohnala formičky,takže si to prečítam aj ja.
ela77
@danculka , už nám odpovedz, lebo ja som už prezrela aj internetove obchody z Poľska, kde je výber domácich pomôcok určite väčší, ale nepodarilo sa mi to najsť.
sneica
pekne pecivo,paradna formicka a krasne zdobenie...
diabambulka
no mne sa tiež páči tá vecička na vykrajovanie, pravdu povediac vidím také niečo prvý krát a ako vidím je to super pomocníčka. zaujímavý a netradičný receptík, ktorý je navyše pekne spracovaný.
ola111
@danculka ,pečivko výborné -len mi prosím ťa upresni tie arašidy v cukre-to majú byť tie cukríky,ja im hovorím zuby vylamujúce,tri
balíčky?
danculka
Odpoviem,hneď z kraja @ola111 ,presne sú o zuby vylamujúce cukríky 3 balíčky,všetky ste chceli vedieť,kde som kúpila formičku,v čínskom obchode,na podiv sveta už mávajú aj domáce potreby,zavolala som si predavačku,lebo tam nebol lístok v Slovenčine,predavačka bola naša a tá sa tiež čudovala na čo to je brala som to ,len tak,že na niečo to bude,toto cestíčko používam na trubičky a mala so ich v pláne,ale ma napadla táto formička a napodiv sveta sa s tým perfektne robilo,chcem vyskúšať cesto,čo ide do kovovej špricne malo by to ísť,potom doplním výsledok...ďakujem za komentáre a za záujem...
danculka
@an čicka, ja zas nemám recept,ktorý by na to pasoval,musím skúšať...
martamm
Danculka, aj jachcem taku formicku, dufam, ze ju lkupim v TT, ak nie, mohla by si mi poslat? Vopred by som Ti poslala peniazky na ucet, samozrejme aj s postovnym.
waocipa
recept ukladám a začínam navštevovať čínske obchody možno kúpim si tuto formičku...
tetuska
ja mám tiež záujem o takú formičku, ak budete vedieť, kde ju kúpiť napíšte, zatiaľ som takú nevidela...
zdenkas
Zaujímavý receptík,z tých cukríkov to musí byť fajné.Ukladám ,dík
alaba
zaujimavy recept a ta formicka fakt nema chybu :-) asi pojdem pozriet "nas" cinsky obchod, mozno ju objavim. Dobre je aj vyuzitie bielkov, lebo po lineckom pecive mi vzdy nejake zostanu a neviem, co s nimi.
A otazocka - tie arasidy by nestacilo len rozmrvit na mensie kusky ? Nech to aspon trosku chrumka ...
evanaaa
Danculka, úžasný recept, ozaj netradičné cesto, aj formička, ináč by to ani neukázalo, oplatí sa skúsiť. Tie cukríky budú asi v tej červenej cukrovej poleve, nie? A je fakt, že koľkokrát vidím u číňanov niečo, čo je ako hlavolam ( pre mňa) a nakoniec sa z toho môže " vyklubať" niečo užitočné, len keby dávali preklad, vedˇu nás im to náš zákon prikazuje. Ale pekne to pečivko vypadá.
danculka
Preto som hľadala aj ja,čo to je,no už som to poriešila...,díky za koment...
martamm
Danculka, budem ti povdacna, ak sa Ti podari zohnat formicku, bola som dnes v trnave,ale nechyrovat o nej. Prosim ta, ak bude, ohlas sa mi emailom na: martulikm@gmail.com. Dakujem
mariaklara
Teda toto som ešte nevidela. Tomuto receptu sa naozaj povie rýchlovka, nie ten, čo som čítala pred chvíľou s veľa surovinami, recept ukladám, snáď sa k furmičke dostanem. Ak nie, ozvem sa ti a budem prosiť.
vavan
superformička aspoň mám zas o čom snívať :)) nápaditý recept
zdezda
:-) formička je fajn, no mne sa viac páči to cesto :-) vianočné formičky mi úplne vystačia, dík za recept
babkamt
Tvoje drobné pečivo sa mi páči. Pekne spracovaný recept. A tá formička je super. Ja som si nedávno kúpila sadu podkovičiek. Dlho som ich hľadala. Teraz budem hľadať tvoju zvláštnu formičku.
fany1602
nádhera!!!už sa len dozvedieť kde predávajú také formičky vdaka!
angelikamarkiza
To zbožňujem, keď sa do receptu napíše kus. Ale že máme okrúhle piškóty balené o hmotnosti od 100 g, cez 120 g až po 240 g, prípadne aj väčšie, to nikoho nenapadne? To isté platí pri balení masla, smotany, mlieka, ..... Ako sa má potom recept podariť ?
danculka
@fany ,formičky som kúpila v čínskom obchode,@angelika ,na tento jednoduchý recept,Ti nie je treba VŠ,ke´d bude väčšie balenie piškót,pridáš mlieka viac,aby sa Ti masa dobre vyklápala z formy ,alebo doleješ punčový sirup a bude to punčové:)))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia