
Polievka z čerstvých rajčín s rokfortom
Táto polievočka je veľmi dobrá a veľmi rýchlo hotová ... recept som našla v akomsi...

Tvarohovo–orechový koláč
Práškový cukor, zmäknuté maslo a žĺtky vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do múky...

Janovská focaccia (focaccia genovese)
Lahodný chlieb focaccia sa na území Talianska pečie stáročia. Klasická janovská focaccia je hrubá najviac dva...

Vyprážaný opitý kapor
V našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám...

Hulárova omáčka - jedlo pre odvážnych
recept je ešte po mojej praprababičke . Robievam ho vždy, keď dozreje baza. Keď sme boli...

Škvarkové rožky
Veľkonočný pôst je čas zabíjačiek. Pre zužitkovanie škvarkov a bravčovej masti sa môže hodiť tento recept....

Domáce šiflíky s karamelizovanou sudovou kapustou
Veľmi chutné domáce fliačky s karamelizovanou sudovou kapustou ako ich robila moja maminka... príjemná spomienka na...

Pilaf
Pripravil som si takéto jedlo raz v zime keď mi veľmi prišlo na chuť červene vínko...

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Šľahačková torta
Recept na túto výbornú nepečenú tortu, ktorá si hneď každého získa, som dostala od svojej...

Syr kravská hrudka
Vždy som chcela vyskúšať urobiť si vlastný syr... Nedalo mi to a kúpila som si syridlo...

Ovocné rezy so snehovou prikrývkou
Keď máte veľa kompótov a neviete, čo s nimi, upečte si takýto výborný koláč...

Rizoto s kuracím mäsom
Jednoduché a zdravé jedlo. My si k nemu zvykneme dať zavárané uhorky.

Fit muffinky
Skúšala som niečo z múk čo som pokúpila a vznikli tieto muffinky :-) a sú vynikajúce ......

Kuracie prsia s krabími tyčinkami
Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept. Chutí aj tím čo nemajú radi krabie tyčinky.

Cigánske ražniči
Pridávam svoju verziu "ražniči". Je zvláštne tým, že suroviny sú napichovane na dva špilky čím sa zlepšuje...

Salsa Tomatilla
Salsa k masu, rybam, grilovanym pochutkam, servirovana k hlavnym jedlam hlavne v strednej Amerike

Musaka z baklažánu a paradajok
špecialita Balkánu, veľmi chutná , najmä s cesnakovým posúchom

Gnocchi aglio olio e peperoncino con verdure
Gnocchi s olivovým olejom, cesnakom, chilli papričkami a zeleninou podľa aktuálnej chuti :) Celý minulý...

Špeciálny segedínsky guľáš podľa mojej hlavy z mleteho mäska bravčového
. oňahdy som našiel v mrazáku pol kila mletého mäska z prasiatka a ako som tak...

Šarišské kapustníky
Kapustníky sa robia po celom Slovensku. Ale u nás na Šariši sa robia na rozdiel od...

Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove...

Pleskavica à la ja
Navariť chutne a zároveň diétne sa dá, chce to len fantáziu a chuť. ......

Slané rožky krútené
Takéto rožky sa u nás robia pre väčšiu spoločnosť, povedzme kedˇ sú prípravy pre svadbu, ale...

Vruty s párkami
Recept mám od kolegyne a moja rodina ho často pýta. Nie je náročný na čas a...

Tekvicové rizoto
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v...

Kačica na čínsky spôsob
Kúsky kačice naložíme do zmesi korenín rozmiešaných v jogurte a marinujeme 1–2 hodiny. Na oleji osmažíme jemne...

Boršč našej rodiny
Tento recept som získala asi pred 34 rokmi v Južných Čechách. Je vynikajúci a veľa kamarátok ho...