Šalát z mladých zemiakov a čerstvého feniklu

Marek Karaka
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 2. júla 2010
Šalát z mladých zemiakov a čerstvého feniklu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Postup

  1. 1

    Zemiačiky dôkladne umyjeme a v šupke uvaríme v osolenej vode (vyberáme menšie a asi rovnako veľké zemiaky). Vychladnuté ich nakrájame na krúžky, pridáme ostatné suroviny, pochutiny a zľahka premiešame.

  2. 2

    Takto pripravený šalát podávame a dekorujeme grilovanými cherry rajčinami na olivovom oleji.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Namiesto feniklu môžeme použiť stonkový zeler, ktorý je aromatický a veľmi chutný. Pri výbere zemiakov by sme mali uprednostniť šalátové druhy, ktoré sa pri krájaní nerozpadnú

Diskusia k receptu

bababa
Dakujem za tento recept.Mam doma krasny fenikel a bude aspon zmena, lebo ja som fenikel doteraz robievala s hruskami ako vyborny salat, ale dnees ho spravim podla tvojho receptu a tesim sa na vysledok...
jamarlen
aj mňa tento recept veľmi potešil, len som nepochopil - surový fenikel či zeler?
jamarlen
ach, ale na foto je niečo iné, ako v surovinách, tak neviem, neviem...
modrykamen
Nemôžem si pomôcť, ale chýba mi tam nejaký sladkokyslý, alebo horčicový zálev, aby sa to lepšie kĺzalo.