Slovenská hymna (zapekané kuracie mäso s kyslou kapustou a zemiakmi)
Receptík ktorý máme najradšej a robíme ho dosť často
4
porcie
porcie
30 min minút
príprava
príprava
1 hod minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
Dáme si rozpáliť olej s cesnakom, pridáme kapustu kyslú a dusíme, kapustu podlievať ...
-
2
Do druhého hrnca dáme speniť cibuľku s mäskom, klobásou a ak je v chladničke slaninka aj tu tam môžme šupnúť, všetko to osolíme a okoreníme ak ľúbite štipľavé pridáme tiež
-
3
Podusenú kapustu vysypeme do jánskej misy, mäsko zmiešame s kapustou. Kapustu si môžte poliať kečupom alebo nejakou štipeš-omáčkou a na koniec poukladáme na to zemiaky nakrajané na koliečka :)
-
4
Prikryjeme alobalom a dáme do rúry na 230°C
V Omšení je dnes 1. apríla? Alebo sa cchystáte na silvestrovskú estrádu?