Palacinky Hortobágyi
František Šarközy
šéfkuchár hotela Tatra v Bratislave, 13. októbra 2011
šéfkuchár hotela Tatra v Bratislave, 13. októbra 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do nádoby vložíme mleté mäso, pridáme soľ, cesnak, mleté čierne korenie, vajcia, nasekanú pažítku a najemno nakrájanú cibuľu.
- 2
Všetko zmiešame a necháme v chladničke odstáť asi hodinu. Takto pripravenou zmesou plníme slané palacinky.
- 3
Uložíme ich do vymastenej zapekacej misky a zalejeme sladkou smotanou. Pečieme asi 15 minút na 180 stupňoch.
- 4
Náš tip: Cesto na palacinky nechajte chvíľu odpočinúť, až potom palacinky pečte na panvici. Nekupujte hotové mleté mäso, radšej si ho pripravte sami. Je to istejšie, viete, z čoho náplň pripravíte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu