Makový koláč s karamelovou šľahačkou fotorecept
Foto: ancicka
Mak ,višne a karamelová šľahačka,tak to je jedna báseň.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na plech si rozložíme papier na pečenie.Naň rozložíme scedené višne.Mak si zomelieme.
-
2
Vyšľaháme si žltky,počas šľahania pridáme horúcu vodu a v zápeti pridáme cukor a snažíme sa šľahať,kým sa nerozpustí.mal by sa rozpustiť behom 3-4 min.Počas šľahania pridáme olej.
-
3
Vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame k žltkom.
-
4
Pridáme preosiatú múku s kypriacim práškom a zamiešame.
-
5
Z piškotového cesta si oddelíme 1/3 a do 2/3 cesta vmiešame mak.
-
6
Makové cesto nalejeme na višne,rozotrieme,
-
7
a na makové cesto rozotrieme svetlé.Dáme upiecť.
-
8
Po upečení a vychladnutí koláč vyklopíme,papier odstraníme a dáme karamelovu šľahačku.Sľahačku urobíme tak,že si spalíme cukor,zalejeme množstvom mlieka,ktorý je uvedený na šľahačke ,rozvaríme a necháme vychladnúť.Po vychladení karamelového mlieka vyšľaháme šľahačku,rozotrieme na koláč a pokrájame.Ozdobíme podľa lubovôle.
Diskusia k receptu