Zemiakové placky-Haruľa

riusa32 - fotkariusa32, 13. novembra 2011
Zemiakové placky-Haruľa
Foto: riusa32
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

10-15 ks
1 ks
3-4 PL na zahustenie
4-5 strúčikov
  dajte podľa vašej chuťi




Postup

  1. 1

    Postrúháme si zemiaky a cesnak.Do postrúhanej zmesi pridáme vajce,múku a korenie.Ja dám do zmesi aj 3-4 lyžyce kyslej smotany.Všetky ingrediencií korenýn dávajte podľa Vašej chuťi.

  2. 2

    Z hmoty na oleji na panvici vyprážáme placky-haruľe.Potom ich vyberieme na tanier na kuchynskú papierovú utierku aby popila zvyšok tuku.Dobrú chuť Vám želám!Môžeme k tomu podávať kyslú smotanu.

    Zemiakové placky-Haruľa - obrázok 2

Diskusia k receptu

tinca
vyzerajú chrumkavučké, ale som najedená ináč aj o pol noci
kucharka100
Placky sme mali práve včera....to je pochuťka. A k tomu pijeme mlieko. Ale dá sa aj čaj.
vierik
Také krásne chrumkavé,tiež môžem hocikedy... :-)
riusa32
aj my to môžme mať hocikedy:)ďakujem tatranka :)
mariadra
Vyzerajú veľmi dobre. Ja do nich nedávam vegetu, ale ich ochutím majoránom.
evanaaa
Aj ja ich mám rada a už dlhšiu dobu sa na ne chystám a vždy urobím niečo iné. Ani ja nedávam vegetu ( aj keď ju občas používam), sem sa mi nehodí, ale trošku majoránky a ak ich budem robiť, opražím si trochu cibuľky a tú pridám do zmesi. Také cibulové som jedla v Pezinku na vinobraní, boli výborné, a striedali sa tam zemiaky strúhané aj na jemnom, aj hrubšom struháku-slzičkách. Ináč, harula je zemiaková zmes na placky pečená v kuse na plechu. Aj to je pochúťka.
snehurka1
aj ja davam acidko,nie je to potom také ťažké na žalúdok a ked spravíš celú na panvicu a k tomu pečienku na cibulke a pehneš na polovicu a kt omu zaváranu cviklu doma urobenú,no fantázia,u nás je to zjednodušný spôsob prividzskej špeciality.pekný večer.pappa
duschko
U nas placky na akykolvek sposob. Hlavne ked su plnene maskom. Moze byt aj s kyslou dusenou kapustou.Tak ako pise evanaaa, harula sa u nas pecie v pekaci a v rure. Tak nejako to mame zauzivane..
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@snehurka1 , to acydko dávaš do cesta pred smažením, nejak som nepochopila.
bajciatko
Ja som este nerobila, ale lubim, dnes idem prvykrat skusit, tak snad budu dobre. Manzel mi to nezje a kedze sme dnes s dcerkou same doma, tak si ideme dopriat :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia