Foto: babav
Jednoduchy recept ,ktory som nasla v knihe -Kdyz sob se zenou snida- od spisovatelky Haliny Pawlowskej.Kniha aj jedlo boli vyborne!
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
75 dkg čerstvý filet |
|
4 dcl |
|
2 |
|
3-4 PL cerstvy nastruhany |
|
3 PL cerstva |
|
1 cl |
|
2 cl |
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Cerstvy ocisteny chren nastruhame .
-
3
Lososa(pouzila som Atlantic salmon) nakrajame na tenke platky bez koze .
-
4
Posolime a okorenime.
-
5
Takto pripravenu rybu rozlozime do maslom vymasteneho pekaca.
-
6
Zltky vyslahame so smotanou ,primiesame postruhany chren a nasekany petrzlen .Nalevom zalejeme rybu .
-
7
Pecieme v rure predhriatej na 200 stupnov C,20-25 minut.
-
8
V reze:
-
9
Porcia so zemiakovou kasou,ktora je vhodnym doplnkom( chutny je aj s ryzou).
Diskusia k receptu