Škoricové hviezdičky tvoria súčasť našich Vianoc už niekoľko rokov. Bez nich si sviatky nevieme predstaviť.
50 - 60
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 150 - 200 °C
na 150 - 200 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s cukrom, zo snehu odoberieme asi 200 g. Do zvyšku zamiešame mandle, vanilínový cukor a škoricu. Zamiesime si cesto, vyvaľkáme ho medzi dvoma fóliami posypanými cukrom(rozstrihnuté igelitové vrecko) na plátok hrubý asi 0,5 cm a vykrajujeme hviezdičky.
- 2
Poukladáme ich na vymastený plech, necháme odpočinúť asi 1 hodinu. Potom ich potrieme snehom, ktorý sme odložili a pečieme v stredne teplej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu