Foto: dzenett
Indické jedlo je moja láska na prvé sústo. Nikdy som ju doma nerobila lebo som si myslela ze je náročná na suroviny. No prišla Zobraziť celý popisIndické jedlo je moja láska na prvé sústo. Nikdy som ju doma nerobila lebo som si myslela ze je náročná na suroviny. No prišla som na to, že stačí mať doma pár korenín a vyčarujete stále fantastické jedlo :) Ako prílohu podávam stále basmati ryžu a chlebové placky naan alebo paratha.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nastrúhame na strúhadle na jablká, pretlačíme cesnak a najemno nastrúhame zázvor. Zmiešame to dohromady a odložíme nabok.
-
2
Karfiol, papriku, eggcheese a paradajky nakrájame.
-
3
Ja robím indiu vo woku. Nalejem sezamový olej, keď je ohriaty pridám pár guličiek koriandru, mletú rímsku rascu a nechám prevoňať. Keď sa korenie spení, pridám pastu z cesnaku, cibule a zázvoru. Chvíľu orestujeme, pridáme pokrájanú paradajku a trochu paradjkového pyré. Urobí sa hustejšia omáčka. Pridáme soľ, nasypeme karfiol a papriku. Chvíľu restujeme. Podlejeme trochou vody,pridáme korenie garam masala (ja používam podobné korenie z tesca - Tikka curry). Prisypeme na kocky nakrájaný eggcheese (nemusí byť). Po chvíli pridáme kokosové mlieko, nakrájanú čili papričku a necháme dusiť kým karfiol nezmekne. Keď je jedlo hotové a omáčka je riedka, zahustíme škrobom podľa potreby. Hotovo.
- 4
Ryžu basmati varím v ryžovare. Placky naan alebo paratha robím podľa @Methi http://varecha.pravda.sk/recepty/chlebova-placka-naan-nan/43886-recept.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu