Foto: eldina
fantastická chorvátska torta, u nás najobľúbenejšia
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
250 g (zomleté) |
|
2 PL |
|
1/2 bal |
|
200 g |
|
Plnka: | |
8 ks |
|
150 g |
|
8 PL |
|
2 bal |
|
500 ml |
|
200 g (alebo Hera) |
|
100 g |
|
Na ozdobu: | |
250 ml |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
bielky vyšľahať, pridať orechy, cukor, , 2 Pl múky, pol PDP, vyliať do vymastenej a múkou posypanej tortovej formy....piecť na 170 °C cca 40 minút.../ po nejakom čase cesto zhora zhnedne, ale nie je ešte upečené, vtedy ho treba len zhora prekryť papierom na pečenie, kým sa nedopečie... čas pečenia je približný, závisí od trúby, treba kontrolovať špáratkom/
-
3
kým sa pečie korpus, vymiešať žĺtky s cukrom, pridať trochu mlieka
-
4
zvyšok mlieka dať variť, aj s vanilkovým cukrom...pred zovretím-vliať do mlieka žĺtky, pár minút povariť, kým masa nezhustne...potom krém zliať do nejakej misky a odporúčam ešte vymiešať mixérom, "zničiť" prípadné hrudky ...krém nechať vychladnúť-vtedy pridať Palmarín a opäť dobre vymiešať........
-
5
krém s maslom rozdeliť do dvoch misiek , čokoládu rozpustiť na pare, vmiešať do polovice krému / ja dávam do "väčšej" polovice, čokoládovú plnku máme radšej/..:))
-
6
korpus rozdeliť na tri diely a natierať plnkou-najprv bledou, potom čokoládovou..atd.../nakoľko som mala viac čokoládovej plnlky, natierala som prvý korpus- vanilkový krém, čokoládový krém, druhý korpus- len čokoládový krém, tretí korpus-opäť čokoládový krém+ šľahačka/--------samozrejme dať do chladničky chladiť
-
7
a ešte rez tortou..:).......celkovej práce s tortou nie je veľa, cca 15 min, len sa čaká, kým všetko vychladne... to nejaký čas trvá...preto do receptu, na konci, zhrniem všetok čas....
Diskusia k receptu