Broskyňovo-marhuľové veľkonočné koláčiky fotorecept
Foto: mopypopy
Tieto šťavnaté koláčiky zvané “cupcakes” sú ideálnou pochúťkou k veľkonočnému stolu či výslužkou pre šibačov. Nikomu to nehovorte, ale sú aj relatívne zdravé! Niekto má Zobraziť celý popisTieto šťavnaté koláčiky zvané “cupcakes” sú ideálnou pochúťkou k veľkonočnému stolu či výslužkou pre šibačov. Nikomu to nehovorte, ale sú aj relatívne zdravé! Niekto má rád menej vo veľkom, niekto rád distribuuje prácu malým pomocníkom. S týmito koláčkmi bude určite zábava. Príjemné pečenie!
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Jogurtová poleva: | |
200 g (hustý) |
|
1 lyžička (kvalitný) |
|
2 lyžice (preosiaty) |
|
1 lyžica |
|
Cesto: | |
50 ml |
|
1 ks |
|
130 g |
|
1 lyžica |
|
130 g (preosiata) |
|
1 lyžička (preosiaty) |
|
štipka |
|
1 lyžička |
|
90 g |
|
165 g mrazené, zavárané alebo čerstvé (najemno pokrájané) |
|
6 ks čerstvé alebo zavárané (malé prekrojené) |
|
trochu (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Ako prvé predhrejeme rúru na 180 stupňov. Potom pripravíme jogurtovú polevu. V malej miske zmiešame jogurt a vanilkový extrakt. Pridáme práškový cukor a vymiešame dohladka. Prikryjeme priesvitnou fóliou a uskladníme v chladničke, pokým koláčiky nebudú pripravené na zdobenie.
-
2
Do veľkej misy dáme olej, jogurt, vajce a mlieko. Rozmixujeme dopenista. V malej miske zmiešame preosiatu múku s PDP, štipku soli, škoricu a kryštálový cukor. Zamiešame vareškou. Postupne vmiešame suchú zmes do mokrej zmesi a vymiešame dohladka. Nakoniec pridáme broskyne a jemne premiešame vareškou.
- 3
Takto pripravené cesto dáme do vymastených formičiek, približne do ⅔ ich objemu. Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút na 160 stupňov dozlatova, kým drevená špajdľa nevýjde zo stredu koláčika suchá. Necháme vychladnúť.
- 4
Na zdobenie použijeme obyčajný maslový nôž. Nanesieme bohatú vrstvu polevy na vrch každého koláčika. Lepšie sa zdobia koláčiky priamo vo forme. Vrstvu polevy jemne zarovnáme nožíkom a uprostred položíme polovicu marhule. Podľa chuti posypeme kokosom. Necháme uležať v chladničke. Dobrú chuť!
- 3
Diskusia k receptu