Foto: stefanm
Na tomto "projekte" som pracoval podľa receptu z knihy "Recepty zo Života 1"-str.145.Pretože moje skúsenosti s prácou so želatinou su nulové bol to pre Zobraziť celý popisNa tomto "projekte" som pracoval podľa receptu z knihy "Recepty zo Života 1"-str.145.Pretože moje skúsenosti s prácou so želatinou su nulové bol to pre mňa silný adrenalín.Stuhne ? - nestuhne ? .Netuhlo a netuhlo!!!... O tretej hodine v noci som bol budený manželkou s vetou: "stvrdol ti"!!!...Viete si predstaviť ako som sa potešil ?!?!
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žĺtky si vymiešame s cukrom a vodou,postupne pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov.V tortovej forme upečieme nízky korpus a po vychladnutí naň poukladáme ovocie.Ja som použil konzervované mandarínky.
-
2
Vo vode necháme napučať želatínu.V teplom mlieku rozpustíme cukor,tuk a pridáme želatínu.Do vychladnuteho pridáme tvaroh,vajíčko a rozmixujeme.Krém nalejeme do formy s cestom a odložíme do chladu.O tretej v noci skontrolujeme či "stvrdol" a dozdobíme ovocím.Podával som s likérom z bazy čiernej.http://varecha.pravda.sk/recepty/bazovy-liker-/7121-pouzi.html
inak tu knizku mame aj my doma, ale este som toto neskusala, lebo sa bojim vysledku.....no ten tvoj je upne skvely.... :))