Foto: palokuchki
Na tento recept mozeme pouzit zemiaky, co nam zvysili z predchadzajuceho jedla ale aj odrezky z udeneho masa. Tortilly som si upiekla podla Zobraziť celý popisNa tento recept mozeme pouzit zemiaky, co nam zvysili z predchadzajuceho jedla ale aj odrezky z udeneho masa. Tortilly som si upiekla podla receptu od @egresky. Tentokrat mi nevysli az tak dobre.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ocistene pokrajane zemiaky som uvarila v slanej vode. Vodu z uvarenych zemiakov som zliala a zemiaky som potlacila. K zemiakom som pridala poprazenu slaninku a pokrajanu mladu cibulku. Vsetko som premiesala a podla potreby dosolila. Namiesto slaninky mozete pridat udene maso.
-
2
Pripravenu zemiakovu masu som si rozdelila na sest casti. Jednu cast som navrstvila na polovicku tortilly.
-
3
Zemiaky som posypala nastruhanym syrom.
-
4
Tortillu som prehla napoly. Panvicu som potrela maslom a naplnenu tortilu som opekala 2-3 minuty z kazdej strany. K tortillam mozeme podavat rozne zeleninove salaty. Su tiez velmi chutne s omackou z kyslej smotany zmiesanej s bylinkami. My sme ich mali s cibulovo-horcicovym catni.
dnes sme robili tortilly, ale klasika ako wrap, plnené šalátom, toto je suepr nápad, ked sú zvyšné zemiačky :-)